“ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γ. Ψυχογιός, στο ραδιοσταθμό “Κόκκινο 105.5”.  Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας.  Τα βασικά σημεία των δηλώσεών του, συνοψίζονται ως εξής:

– Στο κυβερνητικό αφήγημα, για την υγειονομική επιτυχία στο πρώτο διάστημα, ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση. Για την κακή εικόνα στο δεύτερο κύμα είναι υπεύθυνοι οι πολίτες!

– Είναι μεγάλη υποκρισία. Δεν αξιοποίησαν το χρόνο που είχαν, προκειμένου να θωρακίσουν το ΕΣΥ, τα σχολεία και να ενισχύσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Είναι μία συνειδητή επιλογή η λογική που λέει ότι η κοινωνική και οικονομική πολιτική, μέσα στην κρίση, θα πρέπει να έχει το λιγότερο δυνατό κόστος για το κράτος.

– Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, θα έπρεπε να έχουμε γενναιόδωρα ισχυρά μέτρα στήριξης, σε όλους τους τομείς, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους οι πολίτες και να υπάρξει στήριξη της αγοράς, με ενίσχυση της ζήτησης.

– Τα 37 δις δεν χρησιμοποιήθηκαν για να προστατευθεί η εργασία και να καλυφθούν οι ανάγκες διαβίωσης των πολιτών, αλλά για να πληρωθούν τα “σκονάκια” στα ΜΜΕ.

– Η σημερινή κυβέρνηση οικειοποιείται όλες τις πτυχές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να παρουσιάσει επιτυχίες.

– Ωστόσο, το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας, που χειρίστηκε με έναν τρόπο δυναμικό, με κοινωνική ευαισθησία και παρεμβάσεις, τα θέματα της πανδημίας, δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Γι’ αυτό το Εργατικό Κόμμα κέρδισε πανηγυρικά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

– Προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειες και τις παλινωδίες και, την ίδια ώρα, σε άλλους τομείς, όπως τα εργασιακά, έρχεται ένα νομοσχέδιο που μας γυρίζει στο μεσαίωνα.

– Εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα και τώρα ισοπεδώνονται τα πάντα. Υπερωρίες, σχέσεις εργασίας, οκτάωρο.

– Ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα πλήξει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, ενώ συνεχίζουν στη μεγάλη εκκαθάριση, για να καταπέσουν και οι εκκρεμείς αιτήσεις νόμου Κατσέλη.

– Θέλουν αυτός που κλείνει το μαγαζί του να δουλεύει υπάλληλος, με 300 ευρώ το πολύ, σε συνεργεία εργολάβων, ασκώντας τρομοκρατία για το αν και πώς θα δουλεύει. Θα επιστρέψουμε σε φαινόμενα, όπως αυτό της Κούνεβα.

– Από την πλευρά μας, αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά, σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό κατατέθηκε και η πρόταση μομφής. Έπρεπε να πυροδοτηθεί όλη αυτή η διαδικασία, γιατί η ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, βρίσκει ευκαιρία για «μεταρρυθμίσεις» που, στην ουσία, είναι απορρύθμιση των πάντων. Πρόκειται για μια πραγματική επέλαση ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με πρόσχημα την πανδημία.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
error: Content is protected !!