“ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021”

Πριν από λίγο, η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι εξέδωσε Δελτίο τύπου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για τον Προαστιακό του Λουτρακίου, με την από 8/9/2020 ανακοίνωση έχει απαντήσει και ενημερώσει διεξοδικά την κοινωνία, με στοιχεία για το τι πραγματικά ισχύει για το έργο του Προαστιακού.

Ωστόσο, η επικίνδυνη, για την κοινωνία, παραμόρφωση της πραγματικότητας, με την παράθεση φωτογραφιών από την υποδομή της τερματική στάσης του Προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου, ως δήθεν μέρους υψηλών τοιχωμάτων που θα φέρει η σιδηροδρομική γραμμή σε όλο το μήκος της, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Αποκαλύπτει τη διάθεση των εμπνευστών της, αφού, με βάση τις μελέτες, θα κατασκευαστεί χαμηλό και καλαίσθητο καγκελάκι που θα λύνεται στα όρια  διασταύρωσης της γραμμής με τους προβλεπόμενους, από το Γ.Π.Σ. Λουτρακίου, δρόμους και το οποίο θα αποτελεί στοιχείο του αστικού εξοπλισμού, ακριβώς όπως συνέβαινε μεταξύ 1991 – 2007, στο αστικό κομμάτι της γραμμής που όδευε παράλληλα με την οδό Κορίνθου (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία).

Ο συλλογικός μας φορέας, που αποκλειστική του μέριμνα έχει την προάσπιση των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, καθώς και των συμφερόντων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, δεν θα αναλωθεί, και πάλι, στο να απαντήσει σε απόψεις οι οποίες, συν τοις άλλοις, στερούνται παντελώς επιστημονικής υποστήριξης! 

Επιπλέον, δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να δημιουργήσουν αντιπαράθεση και  σύγχυση στην τοπική κοινωνία και προσπαθούν, εκών άκων, να ταυτίσουν, πιθανόν, τα προσωπικά τους “θέλω”, με τα συμφέροντα ολοκλήρου του Δήμου Λουτρακίου!

Γι’ αυτό και ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι το έργο του Προαστιακού κατασκευάζεται με το γράμμα του νόμου, έχει κερδίσει όλες τις δικαστικές μάχες, δεν έχει σταματήσει στιγμή, εποπτεύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου – όπως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, αλλά και η  ΕΡΓΟΣΕ.  Εξελίσσεται κανονικά, με βάση το Γ.Π.Σ. Λουτρακίου, τις εγκεκριμένες μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με τα οποία, θα παραδοθεί εντός του 2021!

Τέλος,  καλούμε τους λίγους ενιστάμενους να σεβαστούν την πολεοδομική νομιμότητα του νέου σχεδίου πόλης, όπως έχει κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών στο Λιβαδάκι, διότι η συνεργασία τους, με την παραχώρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τις ιδιοκτησίες τους στο Δήμο είναι μονόδρομος, προκειμένου να κατασκευαστεί τμήμα της ανατολικής πλευράς της οδού Κορίνθου, για τη δικιά τους  εξυπηρέτηση!»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
error: Content is protected !!