“ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ” – ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ., ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΛΟΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

άρθρο του Π. Μνηματίδη

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα, ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κορίνθου, Νίκος Λόης, απηύθυνε έκκληση, μεταξύ άλλων, σε βουλευτές Ν. Κορινθίας, στους αρχηγούς κομμάτων που δεν έχουν εκπροσώπηση, από το νομό μας, στη Βουλή και στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, ώστε, με έκτακτες διαδικασίες, να γίνει δυνατή η χορήγηση του φαρμάκου που αδειοδοτήθηκε στις Η.Π.Α., σε πάσχοντες από τον κορονοϊό και στη χώρα μας.

Διαβάστε το θέμα, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://monoloutraki.gr/2020/12/10/ν-λοησ-επισπευστε-τισ-διαδικασιεσ-γι/

Με τη σειρά τους, η εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” και το MONOLOUTRAKI.gr ζήτησαν από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων στο νομό μας, να πληροφορήσουν τους συμπολίτες μας τι προτίθεται να πράξουν, με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή.

Διαβάστε το θέμα, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://monoloutraki.gr/2020/12/15/φαρμακο-για-τον-κορονοϊο-ζητουνται-απ/

Πολύ γρήγορη αντίδραση είχαμε από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως μας πληροφόρησαν οι εκπρόσωποί του στο νομό μας, ο Βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά να πληροφορηθεί τις προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την έγκριση και την ευρεία χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα, κατά του COVID-19.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Έγκριση και χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του COVID-19

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 και οι διαδικασίες γύρω από αυτόν, πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι εξίσου μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στο θέμα της κατάλληλης θεραπείας των ασθενών με COVID-19. 

Ο λόγος είναι ότι ναι μεν ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα δημιουργήσει το τείχος κατά της πανδημίας και θα δώσει μία σημαντική διέξοδο στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε, από την άλλη πλευρά η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης μέσω του εμβολιασμού θα αργήσει να επιτευχθεί και μέχρι να γίνει πραγματικότητα οι πολίτες δυστυχώς θα συνεχίσουν να νοσούν και να χρειάζονται την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η θνησιμότητα.

Ήδη ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει τη χορήγηση πολλά υποσχόμενων θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα αρχικά της εταιρίας Elli Lilly και στη συνέχεια της εταιρείας Regeneron Pharmaceuticals.

Μάλιστα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Regeneron Pharmaceuticals κ. Χρήστος Κυρατσούς η εν λόγω εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου το σκεύασμα του τεχνητού μονοκλωνικού αντισώματος που παράγει, να λάβει άμεσα έγκριση και στην χώρα μας, ώστε να μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021.  Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο πλήρης φάκελος του σκευάσματος της εταιρίας Elli Lilly θα κατατεθεί προς έγκριση στον ΕΟΦ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεδομένης της εκθετικής αύξησης των θυμάτων του κορωνοϊού και της αγωνίας των ήδη πασχόντων για την χορήγηση της αποτελεσματικότερης δυνατής θεραπείας, συνιστά προτεραιότητα δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος η ταχύτητα εισαγωγής καινοτόμων θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην Χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  • Είναι στις προθέσεις σας η άμεση έγκριση και η άμεση ευρεία χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας μας;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Αναμένουμε την αντίδραση και των υπολοίπων παραληπτών της επιστολής Λόη, για το τόσο σοβαρό θέμα που, σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες, μπορεί να σώσει εκατοντάδες ζωές συνανθρώπων μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!