ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: “Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΙΩΡΥΓΑ!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορινθία επιβεβαίωσε ότι η επικοινωνιακή εμμονή είναι η μοναδική σταθερά που χαρακτηρίζει κάθε δράση του Πρωθυπουργού. Είχε τρεις σταθμούς, διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες -από τη Διώρυγα μέχρι το Σπαθοβούνι- και, μέσα σε αυτό το διάστημα, είναι να απορεί κανείς πότε πρόλαβε να ακούσει, να καταλάβει και να δώσει κατευθύνσεις.

Ωστόσο, οι συμβολικές επισκέψεις, οι στημένες εικόνες και το δήθεν ενδιαφέρον δεν στάθηκαν ικανά να κρύψουν την άγνοια του Πρωθυπουργού, ακόμα και για βασικά πράγματα, γύρω από τα ζητήματα που αφορούσαν την επίσκεψή του. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το απόσπασμα από την σημερινή ενημέρωση που του έγινε στην ΑΕΔΙΚ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ρωτάει «πότε θα κλείσει» η –κλειστή εδώ και δύο μήνες- Διώρυγα! Για τέτοια προετοιμασία και τέτοιο ενδιαφέρον, μιλάμε…

Κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία Calpak, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τους εργαζόμενους που «θα πρέπει να επανεκπαιδεύονται και να επανακαταρτίζονται, ώστε να μπορούν να κάνουν τη μετάβαση στις νέες ανάγκες της παραγωγής». Δεν είπε, βέβαια, πότε θα μπορούν να το κάνουν αυτό -ίσως σε κάποιο διάλειμμα μεταξύ εργασίας και μαζέματος ελιάς. Ο ίδιος, πάντως, κάνει ό,τι μπορεί για να τους αφήνει ελεύθερο χρόνο, ξεχαρβαλώνοντας το εργασιακό πλαίσιο, απορρυθμίζοντας τα ωράρια και ελαστικοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις. 

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στους παραγωγούς που χτυπήθηκαν από τον παγετό, αυτό που κρατάμε είναι μια φράση του Πρωθυπουργού, που ανοίγει το παράθυρο για να μπουν στην διαδικασία των αγροτικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες: «Θα υπάρχει και η δυνατότητα να συνεργαστούμε και με την αγορά, έτσι ώστε υπό προϋποθέσεις να υπάρχει και πρόσθετη ασφάλιση γι’ αυτούς οι οποίοι το επιθυμούν, προκειμένου να έχουμε ένα καινούργιο ασφαλιστικό πλαίσιο για το μέλλον…», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Θέλει ν’ αγιάσει, αλλά δεν τον αφήνει ο …Πισσαρίδης!

Βέβαια, το Όσκαρ πάει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος σημείωσε ότι «ο παγετός έχει χτυπήσει πολλές μεριές της χώρας και ο Πρωθυπουργός το παρακολουθεί κάθε μέρα, ενημερώνεται το πρωί και το απόγευμα». Το απόγευμα; Πότε; Ίσως ανάμεσα σε κάποιο τάι μπρέικ της καθημερινής του προπόνησης στο τένις;

Τελικά, παρά το γεγονός ότι η σημερινή περιοδεία στην Κορινθία οργανώθηκε με την μεγαλοπρέπεια ενός Καίσαρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα  «veni, vidi, vici», αλλά μόνο ένα «ήλθον, είδον και απήλθον».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
error: Content is protected !!