ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒ0Λ1ΑΣΜ0Υ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στις 5/12 και, αν χρειαστεί, στις 12/12. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 07:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής που θα βρίσκονται στην Κορινθία, τις ημέρες των εκλογών μπορούν να ψηφίσουν στα παρακάτω Εκλογικά Κέντρα:

 1. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
  • ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (2 Εκλογικά Τμήματα).
  • ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ.
  • ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ- ΚΕΠ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΕΝΕΑΣ).
 2. ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
  • ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ- ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ.
 3. ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  • ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (Υψηλάντου & 28ης Οκτωβρίου).
  • ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
 4. ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
  • ΝΕΜΕΑ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ).
 5. ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  • ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ).
 6. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
  • ΚΙΑΤΟ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ).
  • ΚΑΛΙΑΝΟΙ -ΚΕΠ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

Τονίζεται ότι στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού :

 • Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
 • Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά τη διαδικασία των εκλογών, όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και, ακόμα, συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο,) θα πρέπει, απαραίτητα, εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου, να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ, από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας θα πρέπει, υποχρεωτικά, να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και, απαραίτητα, εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Οι ψηφοφόροι θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των τριών ευρώ, μόνο κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών (Κυριακή 5.12.2021). Δικαίωμα ψήφου, τη δεύτερη Κυριακή (12.12.21), έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη (05.12.21).

Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται, στο πλαίσιο της μείωσης εξάπλωσης του Κορωνοϊού (COVID-19). Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου, καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά, κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου, θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.  Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου, από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου και τονίζει ότι  πρέπει να είναι μια μαζική – διαφανής διαδικασία που θα ενισχύσει την ενότητα και θα ενδυναμώσει το Κίνημά μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
error: Content is protected !!