“ΒΟΜΒΑ” ΓΚΙΩΝΗ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενο δημοσίευμα του MONOLOUTRAKI.gr, την προσεχή Τετάρτη 9/2, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα ζητηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ανώνυμης εταιρείας του Δήμου μας, της Λουτράκι Α.Ε., η οποία, μεταξύ άλλων, είναι μέτοχος στην Κοινοπραξία του καζίνο και έχει στην κατοχή της το υδροθεραπευτήριο.  Μάλιστα, ανάμεσα στα θέματα προς συζήτηση είναι και η μίσθωσή του.

Το αίτημα των συμβούλων κατατέθηκε, με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι ο κύριος μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρείας του και, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου αποτελούσε και τη γενική της συνέλευση, όπου λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την τύχη της.  Στη συνεδρίαση, όμως, της προηγούμενης εβδομάδας, ο δήμαρχος, Γ. Γκιώνης, έριξε «βόμβα»:

«Πριν τις γιορτές ψηφίστηκε καινούρια νομοθεσία.  Πλέον, η Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας πάει στην Οικονομική Επιτροπή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Αυτό, βέβαια, θα το συζητήσουμε όταν έρθει το θεματολόγιο.  Περιμένουμε κι άλλη μια απάντηση από το υπουργείο, δεν ξέρω αν θα μας τη δώσει. Όμως, να ξέρετε, πλέον, η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίζει για τη Γενική Συνέλευση της Ανωνύμου Εταιρείας.»

Τι σημαίνει, όμως, κάτι τέτοιο στην πράξη; Εάν ισχύει η δήλωση του δημάρχου, αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα, όσον αφορά τις αποφάσεις που αφορούν την Α.Ε. του Δήμου μας.  Διότι, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο την πλειοψηφία την έχει η αντιπολίτευση, στην Οικονομική Επιτροπή συμβαίνει το αντίθετο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!