ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ: “ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ PCR ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

“Μετά από συνεχή παράπονα και καταγγελίες Καταναλωτών, τόσο μελών, όσο και μη μελών μας, διαπιστώθηκε ότι:

–  Η Πανδημία του covid-19 παραμένει σε έξαρση, με θλιβερούς αριθμούς νοσούντων και, δυστυχώς, πολλών θανάτων.

–  Στα πλαίσια αυτά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είναι απαραίτητο σε νοσούντες να διενεργούνται Μοριακά τεστ (PCR).

–  Το κόστος των μοριακών τεστ, όμως, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που απαγορεύει τη συνταγογράφηση τους στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι υπέρογκο, σε σχέση ακόμα και με Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν πολύ ανώτερο μέσο μηνιαίο μισθό, σε σχέση με τον ελληνικό.

–  Είναι γνωστό ότι πληθώρα οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προχώρησαν σε συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια, με χαμηλές τιμές και στόχο να καλύψουν τη διενέργεια των μοριακών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε εργαζόμενους των Δήμων τους, αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

–  Επειδή στην Κορινθία τα Μοριακά τεστ (PCR) διεξάγονται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια, σε υψηλές τιμές και, εν μέρει και υπό προϋποθέσεις, στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Κορίνθου (δωρεάν).

–  Επειδή οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και οι χαμηλόμισθοι θα πρέπει να τύχουν κοινωνικής προστασίας, από τους Δήμους της Κορινθίας και στο πεδίο αυτό.

–  Επειδή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους στα διαγνωστικά έργα που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές και, ιδιαίτερα, οι χαμηλόμισθοι να υφίστανται δυσανάλογη οικονομική αιμορραγία για τη διενέργεια των παραπάνω μοριακών τεστ που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι απαραίτητα για ποικίλους λόγους.

– Επειδή οι Δήμοι της Κορινθίας θα πρέπει να διαθέσουν ποσά για την προστασία της υγείας των δημοτών, ιδιαίτερα των ευάλωτων και χαμηλόμισθων.

– Παρεμβήκαμε προς τους Δημάρχους Κορινθίων, Σικυωνίων, Βέλου-Βόχας, Ξυλοκάστρου, Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας και τους ζητήσαμε τάχιστα, χωρίς τις γνωστές χρονοτριβές που εμφανίζουν όταν τους προτείνεται μια χρήσιμη στην κοινωνία δράση, αλλά δεν την έχουν οι ίδιοι σκεφτεί και υλοποιήσει, να προχωρήσουν σε συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα της Κορινθίας, έτσι ώστε να διενεργούνται δωρεάν τα μοριακά τεστ (PCR) στους υπαλλήλους των Δήμων της Κορινθίας, καθώς και στους ευάλωτους και χαμηλόμισθους δημότες – καταναλωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!