“ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ” ΚΑΙ “ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός Πράσινου Σημείου και τη δημιουργία τριών Γωνιών Ανακύκλωσης, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.406.286,09 ευρώ πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η Κατασκευή του Πράσινου Σημείου χωροθετείται σε έκταση 9,28 στρεμμάτων στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση “Θρουβάλα”, καλύπτοντας τμήμα αυτής, και υλοποιείται σε συμφωνία με τα προβλεπόμενα στον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου. Το Πράσινο Σημείο θα αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Συμπληρωματικά, θα δημιουργηθούν τρία (3) Πράσινα Σημεία Συλλογής (“Γωνιές Ανακύκλωσης”) που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ισθμίων, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Οι “Γωνιές Ανακύκλωσης” αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα πολλαπλών κάδων (12 περιέκτες), σε προκατασκευασμένο οικίσκο και φέρουν κατάλληλο ηλεκτρομηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με αισθητήρες πλήρωσης κάδων και καταμέτρησης των συλλεγόμενων υλικών, σύστημα τηλεμετάδοσης μέσω WiFi, καθώς και δυνατότητα αναγνώρισης χρήστη μέσω κατάλληλου αναγνωριστικού, όπως QR-code.

Το σύνολο του έργου του Πράσινου Σημείου και των Γωνιών Ανακύκλωσης περιλαμβάνει, εκτός των δράσεων συλλογής, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ομάδων, σχολείων, φορέων, συλλόγων και πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!