“ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑ”

της Ι. Κασίμη *

Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού που, αυτές τις μέρες, αναθυμούμαστε και εορτάζουμε οι Χριστιανοί, πέραν του έντονου θρησκευτικού χαρακτήρα τους, αποτελούν γεγονότα τα οποία, αφού τα ενστερνιστεί ο άνθρωπος, αποτελούν εφαλτήριο για μία νέα πορεία ζωής. Το Πάσχα είναι μια περίοδος αγαλλίασης. Είναι μια υπενθύμιση, για όσους αισθάνονται αβοήθητοι, αποθαρρυμένοι και φοβισμένοι, εξαιτίας του πόνου, των προβλημάτων και των προκλήσεων, ότι η ζωή έχει και την πιο φωτεινή της πλευρά. Το Πάσχα είναι «φως στο τέλος του τούνελ», για όσους μπορεί να έχουν καταβληθεί από τις συνθήκες της ζωής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να έχουν ήδη χάσει την αίσθηση του νοήματος και του σκοπού της. Το Πάσχα φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί, λόγω ένοπλων συγκρούσεων ή πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Το Πάσχα γεννά αισιοδοξία και θάρρος, σε όσους έχουν υποστεί διακρίσεις, λόγω του χρώματος του δέρματός τους, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, των πεποιθήσεών τους, της τάξης τους και των κοινωνικο-πολιτιστικών πεποιθήσεών τους. Ταυτόχρονα, το Πάσχα «επιπλήττει» όσους προκαλούν πόνο στους άλλους. Είναι ένα κάλεσμα σε μετάνοια και μεταμόρφωση, για όσους καλωσορίζουν το σωτηριολογικό του μήνυμα. Για τους Χριστιανούς, σε όλο τον κόσμο, το Πάσχα είναι ένα χαρμόσυνο νέο που οφείλουν να διαδώσουν με τα λόγια, με τις σκέψεις και με τις πράξεις του. Ως εκ τούτου, ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια υπενθύμιση της αποστολής τού ανθρώπου στη ζωή.

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού σηματοδοτεί το θρίαμβο της δύναμης του Θεού, επί των κακών προθέσεων εκείνων που τον σταύρωσαν. Η Ανάσταση του Ιησού δηλώνει την πράξη δικαιοσύνης του Θεού, ως απάντηση στην κραυγή του Ιησού στο σταυρό: «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες». Οι Χριστιανοί θεωρούν το Πάσχα ως το θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου. Σημαίνει ότι η αγάπη του Θεού είναι πιο ισχυρή από το ανθρώπινο μίσος.

Το Πάσχα δεν είναι, απλώς, μια θρησκευτική εορτή. Είναι, περαιτέρω, ένα κάλεσμα για δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να διακηρύττουμε τα καλά νέα, όχι μόνο με λόγια αλλά, κυρίως, με τις πράξεις μας. Κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα του Πάσχα. Την Ανάσταση του Ιησού οφείλουμε να τη βιώνουμε κάθε μέρα της ζωής μας. Δεν ανήκει στο παρελθόν. Κάθε φορά που με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας προσφέρουμε παρηγορία, ελπίδα, αγάπη, συγχώρεση και δίνουμε ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας, γιορτάζουμε την Ανάσταση του Ιησού. Με τον ίδιο τρόπο, κάθε φορά που αφήνουμε την αδικία, την καταπίεση και την απληστία να συνεχίσουν να καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων και το φυσικό κόσμο, και να μην κάνουμε τίποτα για να τις σταματήσουμε, συνεχίζουμε, επίσης, να σταυρώνουμε τον Ιησού στις καρδιές μας.

Η Ανάσταση του Ιησού μας διδάσκει ότι η Ζωή είναι πιο ισχυρή από το θάνατο. Η αποστολή μας, σε αυτόν τον Κόσμο, είναι να διαδώσουμε το Λόγο τού θεού και να είμαστε η «ενσάρκωση» της Ανάστασης του Ιησού, σε καθημερινή βάση.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

* Η Ι. Κασίμη είναι Ειδική Συνεργάτης 

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Ε. Κορινθίας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!