“ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ”!

5 Μαΐου 2022

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Συνεδρίαση Συμβουλίου κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας 03/05/2022

(Για τη μονοδρόμηση της Λ. Ποσειδώνος, όπως κατατέθηκε στα πρακτικά του Συμβουλίου)

Στο παρόν συμβούλιο, καλούμαστε σε ψηφοφορία, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και όχι δια ζώσης, να γνωμοδοτήσουμε επί τις κυκλοφοριακής μελέτης για την μονοδρόμηση της δημοτικής οδού Ποσειδώνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μελίνας Μερκούρης (Αιγαίου) και Παπανικολάου.

Στο αρχείο που έχουμε λάβει, με ονομασία «(1ο) ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ μονοδρόμηση της Λ Ποσειδώνος[5188]»

Α. Στην τρίτη σελίδα, αναφέρεται: «… τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα οχήματα… συνθήκες προσκλήσεις σοβαρών ατυχημάτων.» .

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχει σήμανση 30Km/h.

Σύμφωνα με το δημόσιο έγγραφο που μας παρουσιάζεται, δηλώνεται ότι,

1. Δεν κάνει σωστά τη δουλειά του το ΑΤ Λουτρακίου;

2. Δεν κάνει σωστά τη δουλειά της η Τροχαία Κορίνθου;

3. Το όριο θα παραμείνει στα 30Km(!!!), οπότε παραμένει ο υψηλός κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, σοβαρότερων λόγω αυξημένης μικτής κυκλοφορίας;

Β. Στην τέταρτη σελίδα, γίνεται εμφανές ότι το μοντέλο μονοδρόμησης προς Λουτράκι είναι το χειρότερο από τα τρία μοντέλα που προτάθηκαν, γι’ αυτό και ο μελετητής προτείνει κάποιες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να εξομαλύνει αυτήν την επιλογή.

Μια από αυτές που αναφέρονται στο έγγραφο «(1ο) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ» σελ. 17/28, αλλά δεν αναφέρεται στην πρόσκληση γνωμοδότησης του συμβουλίου, είναι η δημιουργία τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας, στη διασταύρωση του σηματοδότη Ελ. Βενιζέλου & Μελ. Μερκούρης.

Βάσει των διορθωτικών προτάσεων, θα μειωθεί ο χρόνος πρασίνου στην Ελ. Βενιζέλου (“απαιτείται αύξηση του χρόνου πρασίνου στην πρόσβαση Μελ. Μερκούρη, εις βάρος του χρόνου πρασίνου της Ελ. Βενιζέλου”). Ο αυξημένος όγκος που θα έχει διοχετευτεί στην Ελ. Βενιζέλου, τι θα απογίνει; Ήδη, τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν τη διασταύρωση, κατά την είσοδο και έξοδο.

Καλούμαστε να ψηφίσουμε το τρίτο και χειρότερο σενάριο, χωρίς να εφαρμόσουμε πλήρως τις προτάσεις του, δημιουργώντας τέταρτο μοντέλο, ακόμα χειρότερο!

Γ. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2018. Θεωρούνται αντιπροσωπευτικό δείγμα; Έχει υπολογιστεί στη μελέτη, ότι στην οδό Μελίνας Μερκούρης (Αιγαίου), θα είναι ο τερματικός σταθμός του Προαστιακού;

Δ. Δε γίνεται πουθενά λόγος για εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου και διάνοιξη των κάθετων οδών.

Βάσει όλων των παραπάνω κρίσιμων προβληματισμών και μη δυνατότητας διαβούλευσης, αφού το θέμα είναι «δια περιφοράς» και όχι «δια ζώσης», παρά την κρισιμότητα του θέματος (!),  η ψήφος μας είναι αρνητική – κατά.

Οι σύμβουλοι της κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας του συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας με θέληση και γνώση-Μαρία Πρωτοπαππά:

Κουμπούνης Ηλίας

Μέξιας Ανάργυρος

Μουτάφη Φανή

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!