Π. ΝΙΚΑΣ: ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σημαντικές παρεμβάσεις, με εμφατικό σε αυτές το περιβαλλοντικό πρόσημο, προωθεί -ή και υλοποιεί ήδη- στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση “Αστικό περιβάλλον και εναλλακτικές μετακινήσεις – Μετατροπές στον δημόσιο χώρο με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής”, την οποία διοργάνωσε, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσία -μεταξύ άλλων- του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός αποτελεί απολύτως απαραίτητο στοιχείο για την Κορινθία, η οποία -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “είναι η πιο κακοποιημένη περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πληγωμένη από τις πολλές χωματερές, την άναρχη δόμηση, αλλά και τις πολλές πυρκαγιές, παράγοντες που συνδυαστικά με την διάβρωση των ακτών της συντελούν να αντιμετωπίζει σειρά σοβαρών προβλημάτων”.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που είτε υλοποιούνται, είτε σχεδιάζονται στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια προωθεί τη δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων, για τις περιοχές της Κορίνθου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων.

Όπως είπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, συνολικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται η πιο πάνω δράση να υλοποιηθεί, επίσης, στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Αργος και Νέα Κίος) και στη Μεσσηνία (Καλαμάτα, Μεσσήνη και Θουρία).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε, επίσης, στο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ώς το Βέλο, το οποίο εντάχθηκε στη δράση “Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτηριακό απόθεμα” – ID 16873, που υπάγεται στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του έργου, συνέχισε ο περιφερειάρχης, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με τη μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν, καταλλήλως, με τα απαιτούμενα έργα υποδομής. Το δίκτυο αυτό, σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Ακόμα, ο Π. Νίκας μίλησε για την κατασκευή πεζόδρομου, παράλληλου με τη διώρυγα της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου, έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφέρει και την προώθηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, η οποία περνά και από τη Νεμέα, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας στα Γεράνια όρη δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
error: Content is protected !!