Μ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: “ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίποτα, πλέον, δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της «Δύναμης Δημιουργίας», στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, γιατί κανείς, όσες μεθοδεύσεις και αν εμπνευστεί, δεν μπορεί να ρίξει άλλη στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Οι δημότες έχουν αποφασίσει να αλλάξει η δημοτική αρχή, για πολλούς λόγους ο καθένας αλλά και συνολικά, διότι βλέπουν κάθε μέρα που περνά το Λουτράκι και τα χωριά μας να μαραζώνουν, να μην έχουν προοπτική, και την ποιότητα ζωής τους, διαρκώς, να υποβαθμίζεται.

Οι προσπάθειες των γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων που, επί σειρά ετών, κρατούν τον δήμο μας δέσμιο των μικροκομματικών και μικροπολιτικών τους συμφερόντων και αυτήν τη φορά θα πέσουν στο κενό.

Δεν μπορούν με τερτίπια, με κόλπα και αποπροσανατολισμό των πολιτών, να αλλάξουν τη θέληση χιλιάδων ανθρώπων, που ζητούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους.

Η «Δύναμη Δημιουργίας», πολύ νωρίς και με δημόσιο τρόπο, ξεκαθάρισε τη θέση της, βγήκε από το κάδρο των ατέρμονων φιλοσοφικών συζητήσεων που αποδεικνύεται, τελικά, ότι απλώς κατανάλωναν χρόνο και έδιναν χρόνο στην σημερινή δημοτική αρχή.

Δημόσια και καθαρά, ζητήσαμε από όλους όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος, τη συνεργασία τους, πάνω σε ισχυρή προγραμματική βάση και όχι προσωπικών ανταλλαγών και συναλλαγών.

Επιλέξαμε να μιλήσουμε με την κοινωνία, γιατί αυτή μας στηρίζει και μόνο σε αυτή οφείλουμε να δίνουμε αναφορά.

Οι θέσεις είναι δημόσιες και διαυγείς και οι αρχές μας αδιαπραγμάτευτες.

Η «Δύναμη Δημιουργίας» έχει επικεφαλής τη Μαρία Πρωτοπαππά, η οποία, στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019, όταν αναμετρήθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον νυν δήμαρχο, πήρε 47%, ανοίγοντας το δρόμο της αλλαγής.

Αυτόν το δρόμο, αυτήν την προσπάθεια τόσων πολλών ανθρώπων, τις ελπίδες των συμπολιτών μας, δεν θα τις παζαρέψουμε, ούτε θα τις παραδώσουμε σε προσωπικές φιλοδοξίες ή παιχνίδια που στοχεύουν να διατηρήσουν το σημερινό καθεστώς.

ΟΙ 𝚷𝚸𝚶𝚪𝚸𝚨𝚳𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚳𝚨𝚺 𝚷𝚸𝚶𝚻𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα 15 σημεία προγραμματικής σύγκλισης, τα οποία αποτελούν απόλυτη δέσμευσή μας και είναι η μοναδική βάση συζήτησής μας, είτε με μεμονωμένα στελέχη είτε με παρατάξεις και φορείς.

 1. Δίκαιη μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως από φύλο, καταγωγή, μόρφωση, προσωπικό του προσδιορισμό ή πολιτική του πεποίθηση.

 2. Διαφάνεια σε όλα και για όλους

 3. Αναβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και δημοκρατική λειτουργία όλων των οργάνων.

 4. Αναβάθμιση του ρόλου της Εκτελεστικής επιτροπής και συλλογική λήψη των αποφάσεων

 5. Αναδιάρθρωση των τομέων διοίκησης και αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων

 6. Κόκκινη γραμμή η τήρηση των συμφωνηθέντων με το καζίνο, πριν από οποιαδήποτε άλλη διαπραγμάτευση.

 7. Αναλογική συγκρότηση του Δ.Σ. της Τουριστικής, με πλήρη αποτύπωση των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου.

 8. Ανάθεση διεθνούς μελέτης τουριστικής ανάπτυξης και πλήρης εφαρμογή της

 9. Όλα τα έργα θα γίνονται με διαγωνισμούς, εκτός όσων απαιτούνται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Και όλα θα εγκρίνονται υποχρεωτικά από το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα και αυτά που δεν προβλέπεται εκ του νόμου, θα εισάγονται στο σώμα, για ενημέρωση

 10. Δημοκρατική συγκρότηση της Οικονομικής επιτροπής

 11. Ετήσιο αυτοτελές ποσό σε όλες τις κοινότητες, για να μπορούν να καλύπτουν τις καθημερινές και έκτακτες ανάγκες τους, πέραν της παγίας.

 12. Τεχνικό πρόγραμμα, με σεβασμό στις αποφάσεις των κοινοτικών συμβουλίων και τήρηση της ιεράρχησης που αυτά θα καταθέτουν προς έγκριση

 13. Δημιουργία γραφείου εξασφάλισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών πόρων

 14. Αυξημένη Φροντίδα στους αδύναμους, τις μειονότητες και τους πολίτες με ειδικές ανάγκες.

 15. Ισόρροπη αναλογική κατανομή των έργων και των πιστώσεων σε κάθε τοπική κοινότητα

Θέλουμε το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και πάλι στην κορυφή!

Όποιος πιστεύει σε αυτές τις αρχές και στη μεγάλη αλλαγή του δήμου μας, είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος μας.

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚮 𝚫𝚮𝚳𝚰𝚶𝚼𝚸𝚪𝚰𝚨𝚺

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
error: Content is protected !!