ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ “ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ” ΓΚΙΩΝΗ – ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επισημοποιήθηκε η νέα μεταγραφή του συνδυασμού του Γ. Γκιώνη. Ο Θ. Πέτρου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Κ. Λογοθέτη, είναι ο νέος αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Νέων Τεχνολογιών. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου:

Ενωμένοι και για το ψηφιακό καλό του τόπου μας

Aκολουθώντας τις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, για τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών και τη διευκόλυνση των πολιτών σε μια σειρά από τομείς, ενισχύεται η ψηφιακή στρατηγική του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με τη δημιουργία νέας Αντιδημαρχίας «Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Νέων Τεχνολογιών», με επικεφαλής τον κ. Θοδωρή Πέτρου.

Με εμπειρία ως στέλεχος πληροφορικής (ΙΤ Program/ Project Manager) σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, με τη συμμετοχή του σε μεγάλα Έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημόσιου Τομέα, καθώς και σε Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Πέτρου, ως μέρος πια της ομάδας διοίκησης του Δήμου, θα έχει υπό την εποπτεία του την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και των έργων που θα υλοποιηθούν.

Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της νέας Αντιδημαρχίας εμπίπτουν ζητήματα, όπως η δημιουργία νέων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που βοηθούν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου, η παρακολούθηση των εξελίξεων και βέλτιστων πρακτικών που υιοθετούνται από εφαρμογές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνων Πόλεων, καθώς και η εξέταση των δυνατοτήτων ενσωμάτωσής τους στο Δήμο. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται η παρακολούθηση και ο έλεγχος της παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τους δημότες με αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, η διεξαγωγή καμπανιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών, η ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την Αστική Καινοτομία και η παρακολούθηση νέων τεχνολογιών του δικτύου Ευφυών Πόλεων, καθώς και η μέριμνα για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου, σε συνεργασία με Νομικό Σύμβουλο, για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές των δημοτών.

Από τα σημαντικότερα έργα που προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου πρότασης – με καταληκτική ημερομηνία 31.05.2023 – για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ» με μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν: έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, έξυπνο σύστημα διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών σχολικών κτηρίων, έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτηρίων, σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων, εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του Δήμου, Ηλεκτρονικό σύστημα διαβούλευσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, καθώς και μιας κεντρικής ενιαίας πλατφόρμας διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
error: Content is protected !!