Ο Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΟ KONTRA ΚΑΙ ΤΗ Ν. ΓΙΑΜΑΛΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στο Kontra Channel και στην εκπομπή “Kontra 24” με τη Νατάσα Γιαμαλη, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός, στη διάρκεια της οποίας τόνισε τα παρακάτω:
• Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και ψήφισε όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά και συνταγματικά εργαλεία, ώστε να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση και όχι συγκάλυψη. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την Εξεταστική Επιτροπή, ακόμα και αν δεν κλήθηκαν κρίσιμοι μάρτυρες, για την πορεία της υπόθεσης. Υπερψηφίσαμε και την Προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες. Και τώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαντλεί τις δυνατότητες που του δίνει το Σύνταγμα, με τη σύσταση μια Ειδικής Επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών.
• Προφανώς και Υπουργοί ή Βουλευτές θα πρέπει να προστατεύονται από αγωγές εκατομμυρίων, από ολιγάρχες, από παρεμβάσεις και συμφέροντα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, προκύπτει ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, διότι πολλές από τις παραλείψεις ήταν εγκαίρως γνωστές και ιδιαίτερα κρίσιμες.
• Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος “βλέπει” συγκάλυψη. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν έχουν τηρηθεί οι ελάχιστες εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου. Η ΝΔ θεωρεί πως η Ευρώπη είναι καλή όταν τη συμφέρει, αλλά όταν συμβαίνει το αντίθετο μας λέει πως δεν μπορεί να έχει ελεγκτικό ρόλο. Δεν ακούμε κουβέντα, ωστόσο, για τον εξευτελισμό της χώρας σε επίπεδο Κράτους Δικαίου τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της κυβέρνησης.
• Δεν είναι δυνατόν όλοι να… μην καταλαβαίνουν κάτι καλά. Είναι προφανές ότι από τη ΝΔ υπάρχει μια ανεύθυνη, ανησυχητική και αδιαφανής στάση στην εξωτερική πολιτική, του δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου που δίνει γη και ύδωρ. Μια τέτοια συμφωνία με την Ουκρανία, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπίας από πριν, αλλά και μετά. Εμείς ζητάμε να γίνει και τώρα.
• Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το ευρωομόλογο, για να μπορέσει να παράξει κοινωνική πολιτική και, παράλληλα, η Ευρώπη να μειώσει τις ανισότητες, η ΝΔ χλεύαζε. Ξέρουμε πολύ καλά την αντιπολίτευση που θα έκανε, αλλά και το ρόλο που θα έπαιζαν τα κεντρικά ΜΜΕ, σε περίπτωση που εμείς διαθέταμε σημαντικά οπλικά συστήματα της χώρας.
• Υποβαθμίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας και οφείλουν να λογοδοτήσουν.
• Ζήσαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια και ξέρουμε το πώς θα λειτουργούσε η σημερινή κυβέρνηση, αν ήταν αντιπολίτευση. Από λιγότερο πατριώτες μέχρι “πράκτορες του Ερντογάν”, μας αποκαλούσαν. Η Αριστερά όμως δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από εσάς… έχει χύσει αίμα κι έχει δώσει αγώνες γι’ αυτό, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης που δολοφονήθηκε, για τη δράση του, στη Θεσσαλονίκη
• Δεν θα καπηλευτείτε εσείς την έννοια του πατριωτισμού.
• Θυμόμαστε, άλλωστε, πολύ καλά την μαύρη αντιπολίτευση, με δηλητήριο στις τοπικές κοινωνίες για όλα τα θέματα, ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε. Δεν θα γίνουμε ίδιοι!
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με την συνέντευξη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=jidgSoG-FRg&t=1684s

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!