“ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ”

Τόσο γρήγορα όλα; Για την ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου;

Η  Δημοτική Αρχή, μετά από τόσα χρόνια, αποφάσισε να ονοματοδοτήσει το κολυμβητήριο και, μέσα σε μια εβδομάδα, να τα κάνει όλα… Τοπικό, Δημοτικό Συμβούλιο και τελετή ονοματοδοσίας …Γιατί τόση βιασύνη;;

Τι καλά που θα ήταν να ήταν τόσο βιαστική και για τα χρόνια προβλήματα του Δήμου και να τελείωνε ένα έργο ;Προαστιακός, παραλιακό μέτωπο, Καταρράκτες, πάρκινγκ, Πευκάκια στους Αγίους, βιολογικό Αγίων Θεοδώρων. Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, βιάστηκαν, μετά από χρόνια, και για το πολιτιστικό των Αγίων, να αποδεχτούν μια δωρεά παραχώρησης χώρου, για ένα έτος!

Η δημοτική αρχή, όπως φαίνεται, είχε τη δική της προσωπική ατζέντα για την ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου, με την εμμονή στη διαφορετική από την ψηφισμένη πρόταση στην τοπική κοινότητα, στερώντας από την τοπική αθλητική ιστορία έναν πρόεδρο, επί πεντηκονταετία, σε χαλεπούς καιρούς, τον Βλάση Φίλη.

Ο κ. Δήμαρχος, με την πρόταση του αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύει τη δημοκρατικότητά του και πόσο υπολογίζει τα θεσμοθετημένα τοπικά αιρετά όργανα..

Πρώτη φορά, σε σοβαρό θέμα, υπήρχε μια απόφαση ψηφισμένη από διάφορες δημοτικές ομάδες, παρά τη διαφορετική πρόταση του προεδρείου της τοπικής κοινότητας, και αυτή απαξιώθηκε από τη δημοτική αρχή.

Εμείς καταθέσαμε μια συνθετική πρόταση για την ονοματοδοσία: “Βλάσης Φίλης – Ιωάννης Λαζαρίδης”, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αξία του Ιωάννη Λαζαρίδη στα αθλητικά δρώμενα και στις σχολικές μονάδες, αλλά και γνωρίζοντας τη σχέση και τη συνεργασία αλλήλων, στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και στη Λουτρακιώτικη κοινωνία.

Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει τα ονόματα των δύο αυτών σπουδαίων συμπολιτών μας να μπουν στη ζυγαριά της προσφοράς. Αυτό μόνο τιμητικό δεν θα ήταν για εκείνους… και να τους προστατέψει με την απόφασή της.

Το αυτοδιοικητικό παρελθόν του Δήμου μας, σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν την ιστορία του τόπου μας, λάμβανε αποφάσεις συνθετικές από κοινού των παρατάξεων.

Ωστόσο, τώρα άλλαξαν πολλά και πόσα ακόμη να περιμένουμε…

Εμείς, ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, διαβεβαιώνουμε ότι πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του αείμνηστου Βλάση Φίλη στην ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου, όταν αλλάξουν τα πράγματα… Οι καιροί έρχονται και παρέρχονται…

Εξάλλου, οι αγωνιστές και οι ήρωες ζουν μαζί για πάντα στη συνείδηση και στη σκέψη των ανθρώπων … και εδώ των Λουτρακιωτών.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Αρχηγός παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
error: Content is protected !!