ΤΡΕΧΕΙ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΑΦΕΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού να κατεδαφιστεί η γέφυρα του Ισθμού, ύστερα από το σοβαρό ατύχημα με το βυτιοφόρο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης.

Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης προχώρησε σε διαδοχικές επαφές, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Μεταξύ άλλων:

– Ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Νίκο Ταχιάο, την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των προβλημάτων και δη, της λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων.

– Από νωρίς τα ξημερώματα, ήρθε σε επικοινωνία με τους δύο Υφυπουργούς και Βουλευτές του Ν. Κορινθίας, κ.κ. Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας, εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου.

– Γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την εμπλοκή πολλών Υπουργείων και φορέων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με το Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Δημήτριο Αναγνώπουλο, αλλά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.», κ. Κωνσταντίνο Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας που μετακινούνται καθημερινά από το Λουτράκι προς τους Αγίους Θεοδώρους και αντίστροφα, καθώς καλούνται να μετακινηθούν μέσω της Ν.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και να επιβαρύνονται με το κόστος των διοδίων. Αναφορικά με αυτό, κατέληξαν στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων – καθώς θα πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις-, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

– Επίσης, μίλησε με τον Γενικό διευθυντή της ΑΕΔΙΚ, κ. Γιώργο Ζουγλή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η επισκευή της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων -που έχει ανατεθεί στην Ολυμπία Οδό – θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα, οπότε και θα δοθεί σε λειτουργία.

– Συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Μάρκελλο, προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών από το Καλαμάκι, από και προς το σχολείο στην Κυρα-Βρύση. Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε συνέχεια των συναντήσεων και των επαφών που είχε ο Δήμαρχος με τους ιθύνοντες, όλοι αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα του ζητήματος και δεσμεύτηκαν πως θα συμβάλουν με κάθε τρόπο, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στον Δήμο μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
error: Content is protected !!