“Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»

Γεγονός πρώτο:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, συνέβη ατύχημα, με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, σε γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου. Η γέφυρα κρίθηκε επικίνδυνη και αποφασίστηκε, άμεσα, η κατεδάφισή της.

Γεγονός δεύτερο:

Η κατεδάφιση της γέφυρας, σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας στο Καλαμάκι, δημιούργησαν μια ιδιαίτερα δυσμενή συνθήκη, για μόνιμους κάτοικους, αλλά και εργαζόμενους οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν επιπλέον 40 χιλιόμετρα, σε κάθε μετακίνησή τους.

Γεγονός τρίτο:

Από την πρώτη στιγμή, η λύση που προτάθηκε από όλους ήταν να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις, πλησίον του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, προκειμένου να αποκατασταθεί η διέλευση στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Ήταν η μόνη αξιόπιστη πρόταση, αφού η βυθιζόμενη γέφυρα του Καλαμακίου έχει απομακρυνθεί για εργασίες αποκατάστασης και τα χρονοδιαγράμματα επανατοποθέτησής της συνεχώς αναθεωρούνται, καθιστώντας αναξιόπιστους τους αρμόδιους και ανασφαλή τη συγκεκριμένη λύση.

Γεγονός τέταρτο:

Καθημερινά, με πρωτοβουλία μόνιμων κατοίκων, του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου και σωματείων εργαζομένων των επιχειρήσεων της περιοχής, γίνονταν συναντήσεις, ψάχνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Γεγονός πέμπτο:

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κύριο Γκιώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 10 Ιουνίου, η πιο πάνω λύση, δηλαδή να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις, πλησίον του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί, γιατί οι τεχνικοί της Ολυμπίας Οδού το έκριναν πάρα πολύ δύσκολο και, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Γκιώνη, κανείς δεν υπογράφει τη συγκοινωνιακή μελέτη.

Τα δελτία τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω, κάνοντας λόγο μόνο για δωρεάν διελεύσεις των μονίμων κατοίκων, από τα διόδια του Ισθμού.

Γεγονός έκτο:

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι κάτοικοι αποφασίζουν κινητοποιήσεις στο Σταθμό Διοδίων Ισθμού, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 16:00.

Γεγονός έβδομο:

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ενώ έχει συγκεντρωθεί ο κόσμος για την κινητοποίηση στον Ισθμό, έρχεται ενημέρωση πως δόθηκε εντολή από τον αρμόδιο Υφυπουργό κύριο Ταχιάο, να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις. Κοινώς, γίνεται αποδεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Συμπέρασμα:

Όπως είπε και ο Καζαντζάκης: «Ο λαός δεν σώζεται, σώζει.»

Η κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες που διεκδικούν, που μάχονται για τα δίκια τους. Οι λαοπλάνοι πολιτικοί άρχοντες που πανηγυρίζουν, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τις νικηφόρες κοινωνικές μάχες που, λίγες ημέρες πριν, τις θεωρούσαν χαμένες, είναι περιττοί και επιζήμιοι.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Δημότες που αγωνίστηκαν!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
error: Content is protected !!