ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ

Μετά την πρόσφατη καταστροφή της Γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού «Αθηνών–Κορίνθου» και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφοριακής διασύνδεσης μεταξύ των Δήμων «Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων», τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 περί τις 13:00 το μεσημέρι, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού, για την πρόσβαση από/προς τον αυτοκινητόδρομο, μέσω προσωρινής εξόδου και εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού (ύψος Χλμ. 72,7).

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Λουτράκι και Κόρινθο προς Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας), θα γίνεται μέσω προσωρινής εξόδου, λίγο πριν το σταθμό διοδίων Ισθμού, προς το νότιο παράπλευρο, που είναι η Παλαιά Εθνική Οδός «Αθηνών-Κορίνθου», όπως φαίνεται με το κόκκινο βέλος στο παραπάνω σχηματικό διάγραμμα.

Αντίστοιχα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) προς Λουτράκι και Κόρινθο, θα γίνεται μέσω του βόρειου παράπλευρου του αυτοκινητοδρόμου και εισόδου σε αυτόν μέσω προσωρινής εισόδου, λίγο μετά το σταθμό διοδίων στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως φαίνεται με το μπλε βέλος στο παραπάνω σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα διαρκέσουν για περίπου τρεις (3) μήνες από την έναρξη της εφαρμογής τους, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας τους.

Από την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα υποχρεούνται να διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων Ισθμού ούτε να κάνουν πρόσθετες περιπορείες για τις τοπικές μετακινήσεις τους, συνεπώς παύει να ισχύει η δωρεάν διέλευση των κατοίκων (Δήμων «Λουτρακίου-Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων») στον Σταθμό Διοδίων Ισθμού που εφαρμόζεται από την 12η Ιουνίου μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
error: Content is protected !!