Μια πολύ σημαντική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, η οποία αφορά το νερό μας, κοινοποίησε δημοσίως στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (διαβάστε εδώ), ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, Νίκος Λόης.
Η εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι» και το MONOLOUTRAKI.gr, ο ιστότοπος που ασχολείται ΜΟΝΟ με θέματα που αφορούν τον Δήμο μας, επικοινώνησαν, για περισσότερες διευκρινίσεις, με τον κ. Λόη, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:
«Με την απόφαση 3/25.2.2006, η επιτροπή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, καταρχάς, έκρινε ότι οι δημότες και οι κάτοικοι οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται ή κινδυνεύουν τα περιβαλλοντικά δικαιώματα και συμφέροντα της περιοχής τους από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν, για την ακύρωσή τους.
Στη συνέχεια, η επιτροπή ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, η οποία αφορούσε άδεια εμφιάλωσης ιδιωτικής εταιρείας, για τους εξής λόγους:
– Δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη, διότι μεταξύ άλλων δεν αναφέρει αν επαρκεί η ποσότητα του νερού μας για την ύδρευση του Λουτρακίου και της Περαχώρας και, ταυτόχρονα, για την εμφιάλωση και εμπορία νερού και ποτών από την εταιρεία NU AQUA.
– Η επάρκεια νερού δεν τεκμηριώθηκε με μελέτη και σχετικό έγγραφο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Περαχώρας, για την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα και τη δυνατότητά του να υδροδοτήσει, για λόγους εμπορίας.
– Δεν αναγράφει την ποσότητα του νερού που μπορεί ο Δήμος να χορηγήσει στην εταιρεία.
– Στην απόφαση δεν αναγράφεται η άποψη της μειοψηφίας.»
