ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (18/11/2008) – Π. ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ Γ. ΓΚΙΩΝΗ: “ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ”

Πολλές είναι οι αναφορές που έχουν κάνει στο παρελθόν οι κ.κ. Παύλου και Μίχας, καταγγέλλοντας ότι ο δήμαρχος δεν απαντά, ως οφείλει, στις ερωτήσεις τους, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του ενός μήνα.  Αυτήν τη φορά, όμως, ο κ. Παύλου επανήλθε δριμύτερος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της 18/11/2008 τα εξής:

«Δύο χρόνια τώρα, ζητάμε απαντήσεις σε ερωτήματα, και σπανίως παίρνουμε κάποια απάντηση.» 

«Εσείς, λοιπόν, οι οποίοι εκλεχτήκατε με τη σημαία της διαφάνειας – που εμείς δεν ήμασταν οι διαφανείς -, εσείς που αλλάξατε σελίδα, εσείς οι ίδιοι περιφρονείτε τους θεσμούς.»  

«Δουλειά μας είναι να ελέγχουμε. Δεν είστε μόνο εσείς υπόλογοι στο λαό του Λουτρακίου, είμαστε κι εμείς ως αντιπολίτευση.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Έκανα, λοιπόν, μια αίτηση – αναφορά προς το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, με αριθμό πρωτοκόλλου 53230, στις 29 Αυγούστου 2008, και, αφού του επισύναψα έναν αριθμό ερωτημάτων τα οποία έχουν πρωτοκολληθεί στο Δήμο, του είπα αυτά που λέω σε σας, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. 

Προς ενημέρωση του Σώματος, λέω ότι, στις 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Περιφερειάρχης έστειλε προς το δήμαρχο, τον κ. Γκιώνη, το εξής έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Κόρινθο και σε μένα:

«Σας στέλνουμε συνημμένα το αναφερόμενο σχετικό που αφορά διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παύλου Παύλου για την εφαρμογή του άρθρου 86 παρ. 1 περίπτωση θ’ του Ν. 3463/2006 και ειδικότερα την άρνησή σας να απαντάτε εντός συγκεκριμένων προθεσμιών σε ερωτήματα, που ήδη σας έχουν τεθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως επί των αναφερομένων, τονίζοντας ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας αποτελεί προϋπόθεση σωστής λειτουργίας θεσμών και υπηρεσιών και δεν θα πρέπει να φθάνουμε στο σημείο να απασχολείται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας με αυτονόητες ενέργειες.

Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόοδο του Δήμου και των δημοτών που υπηρετείτε, ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί νέα εμπλοκή μας στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί θα αναγκαστούμε να προβούμε στην εφαρμογή της νομοθεσίας, αναζητώντας ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος η Δ.Τ.Α. και Διοίκησης Ν. Κορινθίας προς την οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας με την αναφορά παρακαλείται να παρακολουθεί το θέμα και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες μας, να μας εισηγηθεί για περαιτέρω ενέργειές μας.”

Παρ’ όλα αυτά τα οποία ήρθαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Δήμο, στις 23/9 έρχεται δεύτερο χαρτί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία λέει:

«Παρακαλούμε να ενημερώσετε την υπηρεσία μας για την πορεία των ενεργειών σας στο συγκεκριμένο θέμα».  Προφανώς, ούτε εδώ, υποθέτω, υπάρχει απάντηση του κ. Δημάρχου, ούτε προς την προϊσταμένη Αρχή.  Και το υποθέτω, επειδή υπάρχει τρίτο χαρτί, στις 21 Οκτωβρίου, το οποίο του λέει:

«Σας υπενθυμίζουμε το παραπάνω σχετικό, το οποίο αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος, και παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.»

Κύριοι συνάδελφοι (σ.σ. απευθυνόμενος στους συμβούλους της «παρέμβασης»), νομίζω πως οι ίδιοι εσείς οι σύμβουλοι θα πρέπει να βάλετε στη σωστή σειρά το δήμαρχο.»

Πρέπει να σημειωθεί ότι, στη συνέχεια, ο δήμαρχος, λαμβάνοντας το λόγο, δήλωσε πως το έγγραφο της Περιφέρειας έχει απαντηθεί, χωρίς να αναφερθεί σε σχετικές λεπτομέρειες.

(ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ” (ΦΥΛΛΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
error: Content is protected !!