Ν. ΛΟΗΣ: «ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!»

Όπως είναι ευρέως γνωστό, εδώ και εβδομάδες, ο αρμόδιος φορέας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. έχει εγκρίνει θεραπεία για τον κορονοϊό, η οποία βασίζεται στα μονοκλωνικά αντισώματα. Το γεγονός ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει ακόμα εγκριθεί στην Ευρώπη και, βέβαια, στην Ελλάδα (η χώρα μας ξεκινά ξεχωριστές κλινικές δοκιμές!), προκαλεί εύλογες απορίες, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ειδικότερα, μάλιστα, όταν εβδομάδες πριν την έγκριση του εμβολίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφει συμφωνίες με εταιρείες που το παράγουν, για την προμήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων.

Μάλιστα, ο διακεκριμένος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Κούβελας έχει ήδη καλέσει τους αρμοδίους να αναλογιστούν και την αξιοποίηση των φαρμάκων που ήδη υπάρχουν για τον νέο κορωνοϊό, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και σε πλεόνασμα, με γνωστή θεραπευτική ικανότητα.

Αφουγκραζόμενος την ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας, και στην Κορινθία, ο δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κ. Ν. Λόης, έστειλε επιστολή, μεταξύ άλλων, στην Επίτροπο της Ε.Ε., στον αρμόδιο υπουργό, Β. Κικίλια, στον υφυπουργό και βουλευτή Κορινθίας, Χ. Δήμα και στο βουλευτή Κορινθίας, Γ. Ψυχογιό ώστε, με έκτακτες διαδικασίες, να γίνει δυνατή η χορήγησή του στους πάσχοντες από την ασθένεια.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, στον Πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», Κ. Βελόπουλο, στην Βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γ. Καρπούζη και στην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κα Παναγιώτα Επιβατινού.

Αναμένουμε, πολύ σύντομα, τις απαντήσεις και τις ενέργειές τους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!