ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

του Π. Μνηματίδη

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για την εισαγωγή, με επείγουσες διαδικασίες, του φαρμάκου για τον κορονοϊό και στην Ελλάδα, το MONOLOUTRAKI.gr απέστειλε την εξής επιστολή, σε βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων του Ν. Κορινθίας, αλλά και την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., Σ. Κυριακίδου:

“Όπως είναι ευρέως γνωστό, εδώ και εβδομάδες, ο αρμόδιος φορέας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. έχει εγκρίνει θεραπεία για τον κορονοϊό, η οποία βασίζεται στα μονοκλωνικά αντισώματα. Η συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνεται σε νοσούντες με ήπια ή μέτρια συμπτώματα και μπορεί να αποτρέψει την εισαγωγή τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Το γεγονός ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει ακόμα εγκριθεί στην Ευρώπη και, βέβαια, στην Ελλάδα (η χώρα μας ξεκινά ξεχωριστές κλινικές δοκιμές!), προκαλεί εύλογες απορίες, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ειδικότερα, μάλιστα, όταν εβδομάδες πριν την έγκριση του εμβολίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφει συμφωνίες με εταιρείες που το παράγουν, για την προμήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων.  

Ο διακεκριμένος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Κούβελας έχει ήδη καλέσει τους αρμοδίους να αναλογιστούν και την αξιοποίηση των φαρμάκων που ήδη υπάρχουν για τον νέο κορωνοϊό, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και σε πλεόνασμα, με γνωστή θεραπευτική ικανότητα.  Παράλληλα, όπως δήλωσε στον έγκριτο δημοσιογράφο, Νίκο Μπογιόπουλο, 3.000 δόσεις του φαρμάκου θα μπορούσαν να είναι αμέσως διαθέσιμες στην Ελλάδα.   

Επειδή προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή, η χώρα μας θα μπορούσε να παρακάμψει τις διαδικασίες έγκρισης του φαρμάκου, από την Ε.Ε., όπως έπραξε η Ουγγαρία, η οποία προχώρησε σε εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό. 

Ο έγκριτος νομικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, Νικόλαος Λόης, σας απέστειλε επιστολή, ζητώντας σας να συμβάλετε με τις ενέργειές σας, ώστε, με έκτακτες διαδικασίες, να γίνει δυνατή η χορήγησή του στους πάσχοντες από την ασθένεια. 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, τι προτίθεστε να πράξετε.”

Το MONOLOUTRAKI.gr θα δημοσιοποιήσει όλες τις απαντήσεις που θα λάβει, καθώς και τα ονόματα όλων όσων δεν θεώρησαν ότι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!