ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκαν τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου. Σε επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, στις αρχές της εβδομάδας, με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, του επεσήμανε την ανάγκη να χαρακτηριστεί το έργο «Αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου» ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου, με αποτέλεσμα να μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία των μελετών και της αποκατάστασής του, από την πλευρά του κράτους.

Πράγματι, πριν από λίγο ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο έργο να επιταχύνεται, ειδικότερα, στην αποκατάσταση ζημιών και τη σταθεροποίηση των πρανών, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η ασφαλής επαναλειτουργία της Διώρυγας.

Το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός πως η Διώρυγα Κορίνθου αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας, μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και, μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ, αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται σήμερα στον κόσμο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις, όπως και σήμερα, και για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της διώρυγας και τους επιβαίνοντες σε διερχόμενα πλοία απαιτείται, άμεσα, η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή.

Ο κ. Δήμας ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, για την άμεση κινητοποίηση και την ανταπόκρισή τους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
error: Content is protected !!