Κ. ΖΕΡΒΟΣ: «ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ»

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο οι ιαματικοί πόροι του Δήμου μας κινδυνεύουν να μεταβιβαστούν σε μια ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου, το MONOLOUTRAKI.gr και η εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι» είχαν μια συζήτηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Κ. Ζερβό, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Χτες, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια πρόταση νόμου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι ιαματικές μας πηγές, όπως και σε όλη την Ελλάδα, θα περάσουν σε μια Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου.  Τι ακριβώς έχει συμβεί;

 – Υπάρχει ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο τέθηκε προς διαβούλευση.  Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τα άρθρα 7 έως 14, τα οποία προβλέπουν ότι όλοι οι ιαματικοί πόροι θα περάσουν σε μια ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου, μαζί με τα κτίρια και τις υποδομές, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

– Δηλαδή, έτσι απλά, φεύγει η ιδιοκτησία τους από το Δήμο και μεταβιβάζεται σε μια Ανώνυμη Εταιρεία;

– Ακριβώς.  Αυτή είναι η πρόβλεψη.  Έχει αντιταχθεί και ο Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και έχει καλέσει όλους του Δήμους, τις Περιφέρειες και την ΚΕΔΚΕ, να προβούν σε ψηφίσματα.  Έχουμε να κάνουμε με μια ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Στην ουσία, μιλάμε για υφαρπαγή της περιουσίας της.

– Στη χθεσινή συνεδρίαση, είπατε ότι φοβάστε για το «επόμενο βήμα».  Τι εννοούσατε;

– Όταν, με έναν τέτοιο τρόπο, ξεκινάμε με το ιαματικό νερό, όλοι μπορούν να διαβλέψουν ότι αυτό μπορεί να επεκταθεί και στα υπόλοιπα υδάτινα αποθέματα.  Δεν έχω κάποια πληροφόρηση, αλλά οι ενδείξεις και οι προθέσεις που διαφαίνονται είναι, τουλάχιστον, ανησυχητικές.   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
error: Content is protected !!