ΤΟ «ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ» ΤΟΥ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ COVID ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

«ΠΡΑΞΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»

Τρεις δεκαετίες στην πολιτική έχει συμπληρώσει ο Α. Γεωργίου, με αρκετές θητείες ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος.  Καθόλου τυχαίο, διότι ξέρει να απαντάει και να διαχειρίζεται τα «θέλω» των ψηφοφόρων και να θέτει προτεραιότητες, ανάλογα με τη δύναμη που έχουν στην κάλπη.  Και για να λέμε και την αλήθεια, είναι ένας από τους αντιδημάρχους που έχουν προσφέρει έργο.

Πριν από λίγα χρόνια, ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, παρουσίαζε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έργα που πραγματοποιούνταν στο Δήμο, μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν στις συνεδριάσεις. Ενίοτε, το ίδιο έκανε αρθρογραφώντας στην εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι».  Αφού αναφερόταν και στην τελευταία ασφαλτόστρωση, τελείωνε με τη φράση: «Πράξαμε το αυτονόητο». «Γάτα» ο Μπισμπίκης, και περνούσε στον κόσμο το έργο του, αλλά και προλάβαινε οποιονδήποτε θα του έλεγε: «Τη δουλειά σου κάνεις».

ΤΑ «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Ερχόμαστε τώρα στην πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση του Κ. Παντελέου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι βρέθηκε θετικός στον έλεγχο που έκανε για κορονοϊό.  Αφού, βέβαια, ευχηθούμε «περαστικά» στον αντιδήμαρχο, θα επισημάνουμε τα εξής:

Το προφίλ του γέμισε με σχόλια για ταχεία ανάρρωση.  Φυσιολογικό και ανθρώπινο.  Είδαμε, όμως, σχόλια που του έδιναν «συγχαρητήρια» για την υπεύθυνη στάση του.  Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν και την αντίδραση ενός χρήστη:

«Περαστικά, αντιδήμαρχε, αλλά το έχω χάσει λίγο… Τι «συγχαρητήρια» είναι αυτά; Ας φερθούμε όλοι με υπευθυνότητα!! Υποχρέωση του καθενός μας είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας!! Με το που νιώθουμε διαφορετικά, μένουμε σπίτι για 15 τουλάχιστον ημέρες!! Καλή ανάρρωση, σε όλο τον κόσμο που νοσεί!! Και καλή Σαρακοστή!!»

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ

Τι διαφορετικό, λοιπόν, θα μπορούσε να κάνει ο Κ. Παντελέου;  Θα μπορούσε να αποκρύψει το περιστατικό;

Ο αντιδήμαρχος είναι προφανές ότι θα απουσίαζε από τη δουλειά του.  Ότι θα σταματούσε να κυκλοφορεί στην πόλη και να τον βλέπει ο κόσμος.  Είναι λογικό να ειδοποιούσε τους στενούς φίλους και συνεργάτες του.

Ζούμε στο Λουτράκι και όχι στη Νέα Υόρκη.  Λέτε να έμενε μυστικός ο λόγος της απουσίας του;  Ή, μήπως, θα συνέχιζε να κυκλοφορεί στην πόλη και να διασπείρει τον ιό;

Αυτονόητο, λοιπόν, αυτό που έκανε ο Κ. Παντελέου.  Αυτό που πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στη θέση του, ώστε να προστατεύσει τους συμπολίτες του. Το αντίθετο θα ήταν κατακριτέο και κοινωνικά ανεύθυνο.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ

Τώρα, γιατί εμφανίστηκαν τόσα σχόλια με «συγχαρητήρια», ας το απαντήσει ο καθένας από μας.  Κάποιοι το έκαναν, επάνω στον ενθουσιασμό τους;  Κάποιοι ήθελαν να γίνουν αρεστοί στον αντιδήμαρχο;  Κάποιοι ψάχνουν για πρότυπα και αφορμές να ηρωοποιήσουν πράξεις και συμπεριφορές;

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στη μοναδική χώρα του κόσμου που οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων γίνονται πρωτοσέλιδα και υπάρχει κόσμος που «πίνει νερό» στο όνομά τους.  Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία ο πρόεδρος των Η.Π.Α. αποκαλείται «πλανητάρχης».  Και η μοναδική χώρα, στην οποία γίνονται viral φωτογραφίες με πολίτες να φιλούν τα χέρια του πρωθυπουργού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!