ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ;

Πριν από οκτώ περίπου μήνες, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ώρα για Δράση», Β. Βασιλείου, έθεσε το θέμα της αφαίρεσης πινακίδων από επισκέπτες, οι οποίοι σταθμεύουν στον παραλιακό δρόμο του Λουτρακίου.

«Στην Ποσειδώνος υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο.  Δεν μπορούμε να το νοικιάσουμε, ή και να το αγοράσουμε, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις στάθμευσης;  Οι επισκέπτες παρκάρουν επί της Ποσειδώνος, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αφαιρεί πινακίδες.» 

Στην απάντησή του, ο Δήμαρχος, Γ. Γκιώνης, ανέφερε τα εξής:

«Για το οικόπεδο Καρρά (σ.σ. το γνωστό «κτήμα Διφωνή») έχω επισκεφθεί τους ιδιοκτήτες.  Κάποτε που συζητήσαμε να το αγοράσουμε (σ.σ. είχε γίνει συζήτηση στην πρώτη θητεία Γκιώνη) το ποσό ήταν πάνω από 8-10 εκατομμύρια ευρώ.  Στην τελευταία επαφή που κάναμε, δεν είχαν σκοπό, ούτε να το νοικιάσουν, ούτε να το παραχωρήσουν στο Δήμο.  Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια, μήπως, και λόγω κορονοϊού, έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, γι’ αυτό το οικόπεδο, που ξεκινάει στην παραλία και τελειώνει στον κεντρικό δρόμο.»

Το θέμα επανήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο Α. Δρίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», επισήμανε ότι:

«Η μελέτη για τον Προαστιακό αναφέρει πως, στον τερματικό σταθμό, είναι αρμοδιότητα του Δήμου να φτιάξει χώρους στάθμευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.  Το έργο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να τελειώσει και μέσα στο ’21.  Να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, να έρχονται τα τρένα και να μην υπάρχει χώρος στάθμευσης.»

Ο Γ. Γκιώνης απάντησε:

«Ήρθα σε μια συνάντηση, για το κτήμα “Διφωνή”. Ζητάνε 20 εκατομμύρια για να το πουλήσουν, όλο το κομμάτι.  Δεν ξέρω αν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος.  Απλώς σας το αναφέρω.  Βρέθηκα με τον εκπρόσωπο, στα γραφεία της εταιρείας, στην Αθήνα.  Ζητάνε 20 εκατομμύρια για να το πουλήσουν.  Δεν συζητάνε, προς το παρόν, κάτι άλλο, για να παραχωρηθεί στο Δήμο.  Έχω κάνει, δύο φορές, χαρτιά για να μπορέσει, αν είναι δυνατόν, να παραχωρηθεί στο Δήμο, να κάναμε ένα πάρκιν, ένα πάρκο, να αναστηλωθεί το σπίτι της οικογένειας που είναι επάνω, να το πούμε «Πάρκο Διφωνή – Καρρά.  Δεν δέχτηκαν τίποτα, παραπέρα.  Θα προσπαθήσω να έρθω ξανά σε μια επικοινωνία μαζί τους.  Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο να το πουλήσουν.»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!