“ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΚΙΩΝΗ”!

Ένα ιδιαίτερα σκληρό, για τη Δημοτική Αρχή Γκιώνη, άρθρο, δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε Μαζί”, Ι. Καραπανάγος.

Ο κ. Καραπανάγος αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι “η Δημοτική Αρχή του Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, τηρώντας σιγή ιχθύος, αφού είχε πέσει σε χειμερία νάρκη, αποφάσισε μόνη της, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χωρίς να συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή για να καταρτίσει πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών, να διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση, την 25η Μαρτίου 1821 με θέμα: “Το χρονικό της Επανάστασης & Η “Μάχη της Περαχώρας”, με δύο ομιλητές: τη φιλόλογο κα Γεωργία Βασιλοπούλου και τον δάσκαλο κ. Νικόλαο Γεωργίου.”

Στη συνέχεια, αφού σημειώνει ότι η παράταξη ”Αλλάζουμε Μαζί” είχε προτείνει, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις του εορτασμού των 200 χρόνων, η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά απορρίφθηκε, τονίζει την ιστορική σημασία και τη βαρύτητα της μάχης της Περαχώρας, στην Επανάσταση του 1821. Αναφέρεται στο χώρο που διαμόρφωσε “με απόλυτη προχειρότητα” η δημοτική αρχή, για να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων της Μάχης της Περαχώρας, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου. Στο συγκεκριμένο σημείο τοποθετήθηκε μια μεγάλη πινακίδα που αναφέρονταν στη Μάχη της Περαχώρας. Αντιδρώντας, η παράταξή του, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2019, πήρε την πρωτοβουλία να θέσει ως θέμα την ανέγερση μνημείου πεσόντων στο συγκεκριμένο χώρο. Παρότι η πρόταση που έγινε αποδεκτή και συμπεριελήφθη στα τεχνικά έργα και στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020, χαρακτηρίζει τη σημερινή εικόνα του χώρου “επιεικώς απαράδεκτη, ισχυριζόμενος ότι “αποτελεί προσβολή για τους προγόνους μας”.

Τέλος, καταγγέλλει ότι, λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της 25η Μαρτίου 2021, στο συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο “θα έπρεπε να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος και να κατατεθούν στεφάνια”, υπάρχει ακόμα ένας λόφος από αμμοχάλικο (όπως βλέπετε στη σχετική φωτογραφία).

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Καραπανάγου, πατώντας εδώ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
error: Content is protected !!