ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΙΛΟΤΟΥ Κ. ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας, έγινε αναφορά στο θέμα της ακύρωσης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης παραχώρησης δημοτικού ακινήτου για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ.  Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει σάλο στην πόλη, κυρίως λόγω του τιμήματος, το οποίο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε αποκαλέσει «τυπικό», αλλά και της μικρής απόστασης του σταθμού από τα σχολεία της περιοχής.

Ένας δημότης, ο Νίκος Λόης, έκανε κάτι το οποίο, μάλλον, θα έπρεπε να είχαν κάνει δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και φορείς των σχολείων της περιοχής: κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης.  Μάλιστα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Α. Σακελλαρίου δήλωσε ότι «η προσφυγή έγινε από κάποιον συνδημότη μας, ο οποίος κι άλλες φορές έχει δημιουργήσει προβλήματα».

Πάμε, τώρα, στη σημερινή θλιβερή επέτειο.  Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του πιλότου Κώστα Ηλιάκη.  Ήταν 23 Μαΐου 2006, όταν ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας πήρε εντολή να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά. Στην αερομαχία που ακολούθησε, δέχθηκε επίθεση από ένα τουρκικό μαχητικό. Το τουρκικό αεροσκάφος χτύπησε, με το δεξί φτερό του, την καλύπτρα του αεροσκάφους του Κώστα Ηλιάκη, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τον Έλληνα πιλότο στο θάνατο.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στην Κάρπαθο, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, καθώς και αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Θα μου πείτε, ποια είναι η σχέση της συζήτησης στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με το μνημόσυνο του ήρωα πιλότου;

Ο Νίκος Λόης, ο συνδημότης μας, «ο οποίος κι άλλες φορές έχει δημιουργήσει προβλήματα», μαζί με τη Δικηγόρο Κορίνθου Μαρία Λαζάρου, μετά τη δολοφονία του Κώστα Ηλιάκη έκαναν μήνυση στον Τούρκο πιλότο.  Μια μήνυση που, εκείνη την εποχή, προκάλεσε τη θυμηδία όλων όσοι έχουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα».  Και, παρά την άρνηση των συναδέλφων του Κώστα Ηλιάκη να καταθέσουν στο δικαστήριο, επειδή «δεν τους το επέτρεψε η υπηρεσία (!!!), ο Τούρκος πιλότος καταδικάστηκε, ερήμην βέβαια, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, σε φυλάκιση 4 ετών.  Και μπορεί η απόφαση να μην έγινε δυνατό να εκτελεστεί, όμως, αποτέλεσε μια δικαίωση για τον ήρωα πιλότο και την οικογένειά του.

(Η φωτογραφία του Νίκου Λόη με τον αδελφό του Κώστα Ηλιάκη, την οποία βλέπετε στον τίτλο της ανάρτησης, είναι από τη δίκη που έγινε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την οποία είχε καλύψει μόνο η εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι»).   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!