Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: “ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ” – “ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ”

συζήτηση με τον Π. Μνηματίδη

– Κε Ψυχογιέ, ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα, είναι μια ανάρτηση ενός συμπολίτη μας, σχετικά με τις αναστολές εργασίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.  Γράφει ότι «αυτήν την ώρα δίνουν τις αναστολές στους υγειονομικούς, οι οποίοι αντιστέκονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.  Ερώτημα: Πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, που είναι το ΚΚΕ να στηρίξουν τους εργαζόμενους».  Αναφέρεται, μάλιστα, και σε εσάς προσωπικά, επικαλούμενος το ενδιαφέρον το οποίο, με κάθε ευκαιρία, τονίζετε ότι έχει το κόμμα σας για τη Δημόσια Υγεία. 

Αν όχι εσείς ο ίδιος, ως βουλευτής, δεν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας να είναι εκεί;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας θα είναι εκεί και είναι εκεί.  Αν με ρωτάτε για την αντίδραση, ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι και πιο γρήγορη.  Έγραψα, βέβαια, και ως απάντηση, στην εύλογη απορία του πολίτη, ότι και θέση έχουμε πάρει και θα γίνει άμεση παρέμβαση στο Νοσοκομείο, όπως έγινε και κατά το παρελθόν, όπου η συμβολή μας έλυσε και κάποια ζητήματα.  Σας αναφέρω, για παράδειγμα, κάποιες προσλήψεις, οι οποίες, βέβαια, ήταν ελάχιστες, σε σχέση με αυτές που μας είχαν υποσχεθεί.  Υπήρχαν, επίσης, κάποιες απειλές σε εργαζόμενους, οι οποίες σταμάτησαν, μετά την παρουσία και την παρέμβασή μας.

Έχει μια σημασία να είμαστε εκεί, το αντιλαμβάνομαι και το αναλαμβάνω.  Το κόμμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα είναι εκεί, σε πλήρη σύνθεση, ώστε να δει τους εργαζόμενους και τη διοίκηση και να ζητήσει, συνολικά, την αναστολή αυτού του νόμου.  Δεν θα πάμε μόνο για να δούμε τι συμβαίνει.  Έχουμε εικόνα, από όλη την Πελοπόννησο και από όλη την Ελλάδα.

– Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, κάτι.  Ο Α. Τσίπρας έχει δηλώσει, επανειλημμένα μάλιστα, ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.  Ποια είναι, ακριβώς, η θέση σας;

– Εμείς λέμε το εξής: Σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως η φροντίδα ανηλίκων και ηλικιωμένων, θεωρούμε ότι είναι σωστό να επιχειρεί αμιγώς εμβολιασμένο προσωπικό.  Όμως, το να είναι ανεμβολίαστος ένας τέτοιος αριθμός υγειονομικών, είναι καθαρά ευθύνη της πολιτείας.  Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να αξιοποιηθούν αλλού ή, τουλάχιστον, να παίρνουν το μισθό τους.

– Είναι εφικτό αυτό;  Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους.

– Έτσι κι αλλιώς, θα έπρεπε να πληρώνονται.  Δεν το συζητάμε. 

– Δηλαδή να πληρώνονται και να κάθονται σπίτι τους;

– Ναι, να έχουν άδεια με αποδοχές.  Έχουμε περιθώρια να τους χάσουμε από το σύστημα Υγείας;  Αυτοί θα επανέλθουν κάποια στιγμή.

– Αν ρωτάτε την άποψή μου, ούτε έχουμε περιθώρια να τους χάσουμε, ούτε έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

– Είναι γενικότερη η απορία, η οποία δείχνει και τη θέση μας.  Θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα, ώστε αυτοί οι εργαζόμενοι να αξιοποιηθούν και να καλύψουν άλλες σημαντικές ανάγκες του συστήματος Υγείας.  Άλλωστε, αυτοί οι άνθρωποι, επί σχεδόν δυο χρόνια, δίνουν μεγάλη μάχη.  Αν είχαν προετοιμάσει ένα οργανόγραμμα, αυτό θα μπορούσε να γίνει.  Είναι βαρβαρότητα και συνταγματικά δυσανάλογο (σ.σ. ο κ. Ψυχογιός είναι νομικός), να στερείς από κάποιον το μισθό του, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί.

Η υποχρεωτικότητα ήρθε, ως αποτυχία της κυβέρνησης.  Εμείς λέμε «ναι» στον καθολικό, αλλά εκούσιο εμβολιασμό.  Έπρεπε να έχουν «οργώσει», επί μήνες, με συνεργεία, τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να πείσουν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.  Αυτό έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης.  Να είστε σίγουροι ότι, με αυτόν τον τρόπο, τα ποσοστά εμβολιασμού θα ήταν υψηλότερα.  Αντίθετα, άφησαν αυτήν την υπόθεση στον «αυτόματο» και, τώρα, κατηγορούν τον κόσμο και του μεταθέτουν τις ευθύνες τους.  Τις μεταθέτουν στους υγειονομικούς, στη νεολαία, στο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που αμφισβητούν κ.λπ.

61 άνθρωποι βγήκαν σε αναστολή.  Μεθοδεύουν, ώστε να μπουν τα συνεργεία των εργολάβων στην καθαριότητα, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να καλύψουν τα κενά.  Πίσω από όλο αυτό, υπάρχει και θέμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. 

– Σε καθημερινή, πλέον, βάση, ο κ. Πολάκης αναφέρεται στη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, η οποία εφαρμόζεται σε πολλές χώρες.  Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές που χάθηκαν, λόγω του κορονοϊού.  Εκτός από τον κ. Πολάκη, μήπως θα έπρεπε να το είχε αναδείξει πιο έντονα, αυτό το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ;

– Εμείς επιμένουμε στο θέμα του εμβολιασμού, διότι, με αυτήν την κυβέρνηση, είναι μάλλον ο μοναδικός τρόπος να προστατευθείς.  Δεν κάνουν παρεμβάσεις για αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.  Δεν έχουν φέρει τα φάρμακα, παρά το γεγονός ότι είχαν χρόνο και μπορούσαν να το κάνουν. 

Πιο συγκεκριμένα, για τα μονοκλωνικά, συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα είχαμε κάνει παρέμβαση στη Βουλή και, γνώμη μας είναι, ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σώσουν ζωές.  Το δηλώσαμε και επιμένουμε σε αυτό.  Με κορμό τον εμβολιασμό, την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και τα μέτρα στήριξης δημόσιων δομών, όπως τα μέσα μεταφοράς, τα μονοκλωνικά θα έπρεπε να είναι στη φαρέτρα μας, με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος.  Μην ξεχνάμε, άλλωστε, τα 80 εκατομμύρια που πήραν τα κεντρικά ΜΜΕ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
error: Content is protected !!