“ΓΡΑΨΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ”

Στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και πριν προσέλθει ο δήμαρχος, Γ. Γκιώνης, ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε μαζί”, Ι. Καραπανάγος, ανέφερε τα εξής:

“Περιμένω από τον κ. Δήμαρχο να τοποθετηθεί για τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του Δήμου, μια και συμπλήρωσε δύο χρόνια θητείας και ακόμα η δημοτική αρχή του Γεωργίου Αλκιβιάδη Γκιώνη δεν έχει κάνει τον ετήσιο απολογισμό, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Προβλήματα καυτά, όπως ο παραλιακός πεζόδρομος, για τον οποίο εισπράξαμε αρνητικά σχόλια, η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία είναι ακόμα κλειστή, το open mall, τα μεγάλα έργα υποδομής για το Δήμο μας που τα περιμένουμε ακόμα, μετά από δυο χρόνια.”

Μάλιστα, μόλις ο Γ. Γκιώνης προσήλθε, ο Ι. Καραπανάγος επανέλαβε τα ερωτήματά του:

“Θα περίμενα, σήμερα, μετά από δύο χρόνια θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, μια σύντομη ενημέρωση για τα μεγάλα έργα, όπως η Διώρυγα του Ισθμού, το Open Mall, ο παραλιακός πεζόδρομος, για τα αντιπλημμυρικά έργα και για την πορεία της Αναπτυξιακής Α.Ε. «Δημόπρακτος».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος απάντησε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Κε Καραπανάγο, να μιλάω για την κυβέρνηση, να μιλάω για το Δήμο, να μιλάω για την Περιφέρεια, για ποιον να μιλήσω;  Είναι ένα ερώτημα αυτό.  Ο Γκιώνης Γεώργιος του Αλκιβιάδη (σ.σ. έτσι συνηθίζει να του απευθύνεται ο Ι. Καραπανάγος), για ποιο θέλετε να σας μιλήσω;  Η Διώρυγα δεν είναι θέμα δικό μου.  Η αντιπλημμυρική μελέτη δεν είναι θέμα δικό μου, αφορά και το Δήμο, γιατί είναι στα όριά του.  Είναι των υπουργείων.  Να μιλήσω και γι’ αυτούς; 

Θα μιλήσω, αλλά επειδή τα έχω ξαναπεί, ίσως να μην τα θυμάστε.  Γράψτε τα σε ένα σημειωματάριο, για να ξέρετε, ακριβώς, τι λέω και πότε απαντάω.  Διότι, για τη Διώρυγα, και την προηγούμενη φορά είχα αναφέρει.  Την αντιπλημμυρική μελέτη την είχα αναφέρει, την άλλη φορά.  20 εκατομμύρια, προς δημοπράτηση στις 16 του μήνα.  Μεθαύριο, το δικαστήριο και για τις αποζημιώσεις.  Η ΑΕΠΟ (σ.σ. απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων), πάμε για τα δεύτερα οχτώ ρέματα. 

Δεν τα έχετε ακούσει;  Πρώτη φορά τα ακούτε αυτά;  Να τα ξαναπώ, αλλά δεν μου αρέσει να κουράζω.  Δεν θέλω να λέω, όλη την ώρα, για τα έργα. 

Για τον παραλιακό πεζόδρομο, σχεδόν, είναι έτοιμα τα πράγματα (τεύχη δημοπράτησης κ.λπ.) και κοιτάμε πώς θα διασφαλίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, αυτό το έργο.  Είναι η φάτσα του Λουτρακίου, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, κοιτάμε να έχουμε τις καλύτερες προδιαγραφές.  Πιστεύουμε, ως τις αρχές Οκτώβρη, να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Το Open Mall, το έχω ξαναπεί, κε Καραπανάγο.  Δεν το θυμάστε;  Μετά από διαγωνισμό, ανέλαβε μια εταιρεία, για να κάνει τις οριστικές μελέτες.  Το είχα ξαναπεί, πριν ένα μήνα.  Είμαστε μέσα, σε όλες τις προθεσμίες και περιμένουμε τις μελέτες, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός. 

Για τους καταρράκτες, το είχα ξαναπεί.  Ανακοινώθηκε ο εργολάβος, πήγε στο ελεγκτικό συνέδριο, απορρίφθηκε την πρώτη φορά, περιμένουμε την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου της Αθήνας, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο.  Δεν είναι έργο δικό μας.  Εμείς το τρέξαμε, εμείς τα κάναμε όλα, αλλά είναι έργο του υπουργείου Υποδομών.”        

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
error: Content is protected !!