ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Στο πλαίσιο καθιέρωσης ετήσιου θεσμού τουριστικής προβολής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου, σε συνεργασία με την εταιρεία  τουριστικού marketing  Respond On Demand Ltd, διοργανώνει, από τον Ιούνιο του 2022, διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία ενός θεσμού που θα προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους Έλληνες και ξένους επισκέπτες στο Λουτράκι.
Η Γαστρονομία αποτελεί  Κεντρικό Άξονα της Τουριστικής Εμπειρίας του επισκέπτη στον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Μια ανάσα από την Αθήνα, το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή φημίζονται για την εκλεκτή γαστρονομία, με περισσότερες από 110 επιχειρήσεις εστίασης να λειτουργούν στην περιοχή, σε ετήσια βάση (εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί με θαλασσινούς μεζέδες, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, εργαστήρια παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων, όπως λουκούμια, σοκολάτα, μελοκάρυδο αλλά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο). Το Φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή το κοινό με τη γαστρονομία του προορισμού, μέσα από διαδραστικές δράσεις, καθώς η γαστρονομία είναι μια κατεξοχήν βιωματική εμπειρία.
Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιείται, ως προπομπός του Φεστιβάλ, ημερήσια εκδήλωση, με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και, συγκεκριμένα, από τις εξής:
Κανάκης – Κολωνάκι –  Λιμανάκι –  Paladar –  Παπαδάκης – Pepe Rosso – Πιπέρι –  Ριγάνι – Φραγκιάς – Umami – Woodys – Ypanema.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 11 το πρωί.

Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις θα προσφέρουν, γι’ αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή, με έκπτωση στο κοινό. Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας, με σκοπό να μυήσουν το κοινό στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ η έκπτωση έχει ως σκοπό τα εδέσματα να είναι προσιτά για όλους. Μία πραγματική γιορτή της τοπικής γαστρονομίας, για τις επιχειρήσεις και το κοινό!
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, έχουν προσκληθεί στο Λουτράκι Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, στους οποίους θα παρουσιαστεί το project, έτσι ώστε το 2022 να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για τους προσκεκλημένους θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά events, με κεντρικό τους θέμα το λάδι, το κρασί και τα τοπικά γλυκά, ώστε να σχηματίσουν μια πρώτη αντιπροσωπευτική εικόνα για τη γαστρονομία της περιοχής
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Λουτρακίου στο email:  info@lto.org.gr, ή στην εταιρεία Respond On Demand Ltd στο τηλέφωνο 6932230665 και στο email: respondirector@gmail.com .

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!