ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” – ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Η συνεργασία του Δήμου με το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” αποτελεί θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MONOLOUTRAKI.gr, στα πλαίσια του ερευνητικού-αναπτυξιακού έργου PHAETONS που εκπονείται από τους φορείς: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», ENERCO, ΕΚΕΤΑ, ο Δήμος μας έχει επιλεγεί για την πιλοτική εγκατάσταση δύο αυτόνομων, έξυπνων, Υβριδικών, Συστημάτων οδικού φωτισμού, με ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας. Τα φωτιστικά, τα οποία θα τοποθετηθούν στην οδό Ιβύκου (πλησίον του πάρκου Μάτση) έχουν ένα φωτοβολταικό πάνελ και μια ανεμογεννήτρια στον ιστό, για την ηλεκτροδότηση τους, μέσω της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, αντίστοιχα. Σκοπός του έργου είναι ο φωτισμός από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η άντληση-καταγραφή των δεδομένων από τα φωτιστικά, για τη διάδοση των αποτελεσμάτων και την επίδειξη σε άλλους Δήμους, σχολεία κ.λπ.

Ο Δήμος δεν θα θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την συμμετοχή του κατά την εγκατάσταση και τις διάφορες δράσεις, προκειμένου, από κοινού με το ΕΚΕΦΕ, να επιδειχθεί αυτή η Ελληνική Καινοτομία.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα θέματα της συνεδρίασης:

ΠΡΟΣ:

Τους κκ. Συμβούλους

Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας

Θ Ε Μ Α: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας (διά περιφοράς).

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τεύχος Α΄), την 15η Οκτωβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 (χρόνος έναρξης) έως 15:30 (χρόνος λήξης), για λήψη Απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Γνωμοδότηση περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης χώρου στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO).

2. Γνωμοδότηση περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης χώρου στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος».

3. Γνωμοδότηση επί της μετατόπισης – αποξήλωσης στύλου στο πάρκο “Δ. ΜΑΤΣΗ” στο Λουτράκι.

4. Γνωμοδότηση επί της εκποίησης κατεστραμμένων κάδων απορριμμάτων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!