ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Γ. ΚΟΝΤΗ

– Κε Κόντη, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι μια εκδήλωση – προπομπός του γαστρονομικού φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022, στο Λουτράκι.  Ως πρόεδρος του σωματείου των επισιτιστών, θα θέλαμε να μας πείτε εάν είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τι περιμένουμε αυτό το φεστιβάλ.

– Πήγε πολύ καλά, εάν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες και το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, ώστε να το προετοιμάσουμε, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών με την πανδημία.  Ήταν η πρώτη μας επαφή με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και εκτίμησή μας είναι ότι ήταν επιτυχημένη.

– Πόσες επιχειρήσεις συμμετείχαν;

– Είχαμε 12 συμμετοχές επιχειρήσεων, οι οποίες, τη συγκεκριμένη μέρα, προετοίμασαν συνταγές με βάση τους τοπικά προϊόντα, από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.  Αυτό ήταν το σκέλος που απευθυνόταν στο απλό κόσμο, προσφέροντας αυτά τα πιάτα με έκπτωση.  Όσον αφορά τους δημοσιογράφους και τα τουριστικά γραφεία, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική εμπειρία, με ελαιογνωσία και οινογνωσία, ενώ δοκίμασαν και τοπικά γλυκά.  Ήταν μια βιωματική συνέντευξη Τύπου, με αναφορά σε όσα θα γίνουν τον Ιούνιο. 

– Ποια ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων και των τουριστικών πρακτόρων;  Είχαμε κάποια αποτελέσματα;

– Φιλοξενήσαμε γύρω στα 15 άτομα, κυρίως από την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα.  Μάλιστα, συμμετείχε και η αντιπρόεδρος των τουριστικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δημιουργία οργανωμένου πακέτου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.    

– Ποιες θα είναι οι δράσεις και η διάρκεια του φεστιβάλ;

– Προσανατολιζόμαστε, ώστε να είναι τριήμερη, ένα «γεμάτο» Παρασκευοσαββατοκύριακο.  Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθούν μενού, ειδικά για το φεστιβάλ, από τα καταστήματα, να ανοίξουμε τις διαδικασίες ελαιογνωσίας και οινογνωσίας στον απλό κόσμο και να δημιουργήσουμε πακέτα, σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία.  Στόχος μας είναι, αυτές οι δράσεις να αποτελέσουν το ξεκίνημα, ώστε, στο επόμενο στάδιο, το φεστιβάλ να προβληθεί και στο εξωτερικό.  Φιλοδοξία μας είναι να γίνει θεσμός, και να σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου στο Λουτράκι.      

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!