ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ., ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Ακούγεται απίστευτο, όμως, είναι αληθινό.  Πέντε συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου δεν έχουν πραγματοποιηθεί, επειδή δεν προσήλθαν παρατάξεις από την αντιπολίτευση (κυρίως αυτές με επικεφαλής τη Μ. Πρωτοπαππά, τον Κ. Λογοθέτη, τον Ι. Καραπανάγο, και το Δ. Βασιλείου), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία.

Ο προβληματισμός που υπάρχει, πλέον, στους δημότες και ακούγεται όλα και πιο συχνά στις πολιτικές συζητήσεις, είναι ο εξής:  Ανεξαρτήτως με το πόσο κακή ή καλή είναι η διοίκηση του Δήμου από τη δημοτική πλειοψηφία, είναι αυτός ο σωστός τρόπος αντίδρασης, από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών;  Μπορούν, σημαντικά θέματα που αφορούν τον τόπο να καθυστερούν, επειδή κάποιοι εκλεγμένοι σύμβουλοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο;

Είναι χαρακτηριστικά όσα είχε δηλώσει, σε μια από αυτές τις συνεδριάσεις, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Φ. Θυμής:

«Πρόκειται για άλλη μια απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι του Προέδρου ή του Δημάρχου.  Θεωρώ πως οτιδήποτε καταλογίζουν στη Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο θα έπρεπε, με επιχειρήματα, να το εκφράσουν εδώ.» 

Ενώ, στην ίδια συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Κ. Ζερβός, ανέφερε, χαρακτηριστικά:

«Η διαφωνία μας και οι αντιθέσεις μας με τη δημοτική πλειοψηφία είναι σφοδρότατες. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε επιλέξει, τις μάχες να τις δώσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Η παρουσία μας εδώ έχει ένα βαθύτατο συμβολισμό.  Σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να σας δώσουμε την εντύπωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ανήκει σε σας και, ιδιαίτερα, στο Δήμαρχο.»

Για την ιστορία, οι συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, με τη συζήτηση των θεμάτων που περιλάμβαναν να μετατίθεται σε μεταγενέστερο χρόνο, είναι οι εξής:

– 30/12/19, με θέμα τον Προϋπολογισμό (παρόντες μόνο οι 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας)

– 23/6/20, (παρόντες μόνο οι 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας)

– 23/7/20, με θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, τη μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας (παρούσες, εκτός από την πλειοψηφία, οι παρατάξεις «Επιλογή Ευθύνης» και «Λαϊκή Συσπείρωση»)

– 11/6/21 (παρούσες, εκτός από την πλειοψηφία, οι παρατάξεις «Επιλογή Ευθύνης» και «Λαϊκή Συσπείρωση»)

– 1/11/21, με θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, το κρίσιμο θέμα καζίνο (παρέστησαν: η πλειοψηφία, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», ο Α. Γεωργίου και ο Α. Μουζάκης)

(Το MONOLOUTRAKI.gr δεν δύναται να παρουσιάσει τις απόψεις των τεσσάρων επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που απείχαν από την τελευταία συνεδρίαση, δηλαδή των Μ. Πρωτοπαππά, Κ. Λογοθέτη, Ι. Καραπανάγου και Δ. Βασιλείου, διότι δεν προσκλήθηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!