ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε καταγγελία ότι στο Νοσοκομείο Κορίνθου, εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, προχώρησε, σήμερα το πρωί, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί και τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, επειδή “παραμένουν μια σειρά ερωτήματα, που ελλείπουν από την ενημέρωση της επίσημης πολιτείας και στα οποία θα μπορούσε να συμβάλει ο ίδιος ο ΙΣΚ”, Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Στο έλεος της πανδημίας το Νοσοκομείο Κορίνθου: Αλήθειες και αναπάντητα ερωτήματα 

Είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις «εθνικής καταστροφής», με δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ και ΜΕΘ χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί και νοσηλευτές, με 16ωρα και 24ωρα συνεχούς εφημερίας, είναι οι ήρωες του «σήμερα», που «χθες» δέχτηκαν τα γκλομπ της κυβέρνησης και «προχθές», τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια.

Το χειρότερο δεν είναι η αλλοπρόσαλλη, μικροσυμφεροντολογική και κοντόφθαλμη συμπεριφορά της Κυβέρνησης, αλλά το γεγονός ότι τους εγκατέλειψε μόνους, χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς νέες προσλήψεις να παλέψουν την πανδημία, με μόνο όπλο το φιλότιμο και το ηθικό τους καθήκον.

Παράλληλα, καταγράφεται η παταγώδης αποτυχία και ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών και τον υψηλότερο δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει, με τραγικό τρόπο και σε δραματικούς τόνους, και το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (ΙΣΚ), με το οποίο παίρνει θέση και περιγράφει, με τα μελανότερα χρώματα, την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, καταθέτοντας μάλιστα, για πρώτη φορά, επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο παραμένουν μια σειρά ερωτήματα, που ελλείπουν από την ενημέρωση της επίσημης πολιτείας και στα οποία θα μπορούσε να συμβάλει ο ίδιος ο ΙΣΚ, όπως για παράδειγμα:

1. Πόσο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου που καλείται, σε αυτές τις αντίξοες, από κάθε άποψη, συνθήκες, να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να σώσει τις ζωές συνανθρώπων μας; Γιατί γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου έχει μείνει – για παράδειγμα – χωρίς πνευμονολόγο (!), την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία ενός ιού που προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής με λοίμωξη αναπνευστικού θα πρέπει, πλέον, να παραδώσει τον εαυτό του σε ιδιωτικό ιατρείο πνευμονολόγου, να πάρει γνωμάτευση και εκτίμηση της κατάστασής του και να επιστρέψει ( ; ) στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για την περαιτέρω θεραπεία του! Όλα αυτά, δε, την ίδια ώρα που – σύμφωνα με καταγγελίες – ο τελευταίος πνευμονολόγος του Νοσοκομείου ενημέρωνε ο ίδιος τους ασθενείς ότι θα πρέπει, στο εξής, να τον επισκέπτονται στο ιδιωτικό ιατρείο του.

2. Θα ήταν, επίσης, ενδιαφέρον, να γνωρίζουμε ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει και η Κορινθία παρουσιάζει το χαμηλό ποσοστό του 55% των εμβολιασμένων. Έχει ευθύνη και ποια η πολιτεία, όταν δηλώνει – για παράδειγμα – πως συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, όπως οι αστυνομικοί, δεν μεταδίδουν τον ιό;  Έχει ευθύνη και ποια η ιατρική κοινότητα, μέλη της οποίας καταθέτουν αντικρουόμενες απόψεις;

3. Τέλος, θα περιμέναμε από τον ΙΣΚ τη θέση του, για το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, το υπουργείο Υγείας, λειτουργώντας με πρωτοφανή προχειρότητα, επιτάσσει ακόμη και ανεμβολίαστους ΙΔΙΩΤΕΣ γιατρούς, στη θέση ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ γιατρών, που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι! Αυτό προφανώς δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο.

Η ελληνική κοινωνία στέκεται δίπλα στους γιατρούς της Κορινθίας και όλης της Ελλάδας και περιμένει από αυτούς να γίνουν η δύναμη αλήθειας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γιατί η αλήθεια σώζει! Η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος για να οικοδομηθεί ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία, την πολιτική εξουσία και την επιστημονική κοινότητα.

Η αλήθεια είναι η μόνη προϋπόθεση για να ξαναβρούμε τον Μίτο της Αριάδνης και να ξεφύγουμε από τον Λαβύρινθο της ανασφάλειας, στον οποίο μάς έχει κλείσει η υγειονομική κρίση.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας

Όπως ήταν φυσικό, η εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” και το MONOLOUTRAKI.gr επικοινώνησαν με το Διοικητή του νοσοκομείου, Γ. Καρπούζη, ώστε να πληροφορήσουν, έγκυρα, τους αναγνώστες τους, για το τι συμβαίνει με το ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου γιατρού. Ο κ. Καρπούζης μάς δήλωσε πως υπάρχει δέσμευση ότι το θέμα θα λυθεί, εντός των επόμενων ημερών, ενώ ήδη βρίσκεται προς το τέλος της η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου πνευμονολόγου, στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Παράλληλα, επικοινωνήσαμε και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, από τον οποίο αναμένουμε τη σχετική απάντηση. Σημειώνουμε ότι το Δελτίο Τύπου του Ι.Σ.Κ., στο οποίο αναφέρεται η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας έχει σταλεί και, γι’ αυτόν το λόγο, δεν είναι δυνατό να δημοσιευθεί.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
error: Content is protected !!