ΠΡΟΝΟΜΙΟ για το ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ και 747 ΕΤΜΧ (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Σε αφιέρωμα στη Σχολή Μηχανικού και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού προχώρησε η μεγαλύτερη εφημερίδα της πόλης μας, η “Αλλαγή στο Λουτράκι”. Σήμερα, στο MONOLOUTRAKI.gr, σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του αφιερώματος:

Η εικόνα που έχουν, πολλοί από μας, για τη Σχολή Μηχανικού, αλλά και για το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ), το οποίο στεγάζεται στο ίδιο στρατόπεδο, είναι πως πρόκειται για μονάδες που υπάρχουν, «για να βολεύονται τα παιδιά μας».  Δηλαδή, μας εξυπηρετούν, ώστε κάποιοι οπλίτες, από την ευρύτερη περιοχή του δήμου μας, να υπηρετούν ένα τμήμα της θητείας τους, κοντά στο σπίτι τους.

ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Οποιοσδήποτε, όμως, πληροφορηθεί για το έργο που προσφέρουν, θα εκπλαγεί, και από την ποιότητα, και από το μέγεθός του.  Και θα καταλάβει ότι, πραγματικά, η χωροθέτησή τους στο Λουτράκι, αποτελεί προνόμιο, για ολόκληρη την περιοχή.

Διότι, εκτός από το πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον ελληνικό στρατό, τα ειδικευμένα στελέχη τους προσφέρουν κοινωνικό έργο και πολύτιμη βοήθεια στον κρατικό μηχανισμό, κάτι που έχει ενταθεί, ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια.  Άλλωστε, ο στρατός, ανέκαθεν, ήταν αρωγός στην πολιτική προστασία, σε θέματα φυσικών καταστροφών. 

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το καλοκαίρι, που έχουμε έξαρση των πυρκαγιών, συμμετέχουν στην κατάσβεση και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Το χειμώνα, καλούνται σε πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταρρεύσεις γεφυρών, αποχιονισμούς.  Αλλά και σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί, η Σχολή Μηχανικού και το 747 ΕΤΜΧ είναι σε ετοιμότητα και συνδράμουν με μέσα, μηχανήματα, προσωπικό και υλικά.

Στις συζητήσεις που είχαμε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει στέλεχος, το οποίο να μην έχει βρεθεί, είτε σε φωτιά, είτε σε πλημμύρα.  Για παράδειγμα, στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, οι μονάδες του Λουτρακίου, η Σχολή και το 747 ΕΤΜΧ, μαζί με το 725 Τάγμα Μηχανικού, το οποίο εδρεύει στις Αχαρνές, άνοιξαν όλη την παλιά εθνική οδό, και τις προσβάσεις προς τη νέα, επιλύοντας σοβαρά προβλήματα των πολιτών.  Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, στο οποίο μια νεφροπαθής συμπολίτισσά μας έπρεπε να πάει για αιμοκάθαρση.  Προσπαθούσε να βγει από ένα στενό δρόμο, όμως το χώμα είχε ύψος πάνω από τρία μέτρα. Στο σημείο έσπευσε φορτωτής και, τελικά, μετά από λίγη ώρα, ανοίχτηκε η πρόσβαση στην εθνική οδό. Αντίστοιχη ήταν και η δράση τους, στις φετινές πυρκαγιές, στα Βίλια.

Σε όλα αυτά, θα αναφερθούμε στο αφιέρωμα της μεγαλύτερης εφημερίδας του δήμου μας, της «Αλλαγής στο Λουτράκι», στη Σχολή Μηχανικού, αλλά και στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Δεκέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
error: Content is protected !!