ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ: Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2022 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Επειδή το γέλιο είναι μια από τις τελευταίες μας άμυνες στην προπαγάνδα και την κατατρομοκράτηση που βιώνουμε καθημερινά από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, ας γράψουμε κι εμείς τις δικές μας «προβλέψεις» για το 2022.  Εννοείται ότι ο σεβασμός και η εκτίμησή μας στα πρόσωπα που αναφέρονται παρακάτω είναι αμέριστος. Όσα αναφέρονται στον «Καζαμία» είναι προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα για την ψυχαγωγία των αναγνωστών και μόνο και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Κίνηση – ματ από το Δήμαρχο, Γ. Γκιώνη.  Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της δημοτικής πλειοψηφίας, διορίζει Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον Α. Μουζάκη, ενώ, ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, επιστρέφει ο Α. Γεωργίου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο κανονισμός λειτουργίας των γηπέδων τένις, στο Πάρκο Δεξαμενής, έρχεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Πρόκειται για προσωπική δικαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Α. Παπαθανασίου, ο οποίος χρειάστηκε μόλις ενάμισι χρόνο για να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε σε διαδοχικές συνεδριάσεις παλαιότερων ετών, όταν και δήλωνε: «Σύντομα και πολύ άμεσα θα καταθέσουμε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον κανονισμό λειτουργίας των γηπέδων».

ΜΑΡΤΙΟΣ: Μεγάλη διάκριση για τον Κ. Παντελέου.  Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) του απονέμει το βραβείο «καλύτερα ασφαλτοστρωμένης περιοχής», λόγω των ασφαλτοστρώσεων που έγιναν, επί θητείας του, ως αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Υπηρεσιών Δόμησης, στην περιοχή «Φλάμπουρο».  Παράλληλα, τρέχει και ο διαγωνισμός του Δήμου για τον καθαρισμό των διαβάσεων στο Λουτράκι, οι οποίες, κατά δήλωση του Κ. Παντελέου, «άμα πλυθούν, θα ασπρίσουν».

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Ο Γ. Γκιώνης εμφανίζεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φορώντας επίδεσμο στο δεξί καρπό.  Το μυαλό όλων πήγε στην ερώτηση – προτροπή της Μ. Πρωτοπαππά, στη συνεδρίαση της 15/1/2021: «Χτύπησε το χέρι ο κ. Δήμαρχος στον όμιλο Κόμερ, για να βάλει στα ταμεία του Δήμου όσα χρήματα δικαιούμαστε;»

ΜΑΪΟΣ: Η δημοτική πλειοψηφία θέτει ξανά προς συζήτηση το θέμα της μετεγκατάστασης των ΚΤΕΛ στο δημοτικό χώρο στάθμευσης, κοντά στη Λέσχη Αξιωματικών.  Για να μην υπάρχουν άλλες αιτιάσεις περί «χαμηλού μισθώματος», η πρότασή της περιλαμβάνει αύξηση 10 ευρώ, δηλαδή, από 150 στα 160 ευρώ, μηνιαίως. Και για να μη δημιουργηθούν διαφωνίες για την αισθητική του μεταλλικού κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ, ο Δήμος θα αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου, καθώς και το κόστος κατασκευής του.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Φεύγοντας από το γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Αντιδήμαρχος, Α. Σακελλαρίου, επισκέπτεται κοντινό πρακτορείο εφημερίδων.  Ανοίγει το πορτοφόλι του και δίνει χρήματα για να αγοράσει εφημερίδες τοπικής, αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας.  Για κακή του τύχη, σε κοντινή απόσταση βρισκόταν η Μ. Πρωτοπαππά, η οποία θέτει θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Είναι προφανές ότι η ενέργεια του κ. Σακελλαρίου είχε σκοπιμότητα. Τώρα ξέρουμε τι θα γράφουν οι εφημερίδες για τη δημοτική πλειοψηφία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.»

ΙΟΥΛΙΟΣ: Ο κορονοϊός αποτελεί, πλέον, παρελθόν.  Παρ’ όλα αυτά, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εξακολουθούν να διενεργούνται διαδικτυακά. Πηγές από το γραφείο Προέδρου, αναφέρουν, χαρακτηριστικά: «Το συμβούλιο λειτουργεί καλύτερα έτσι.  Άλλωστε, προστατεύουμε και τους συναδέλφους από τους επερχόμενους καύσωνες».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Το βιβλίο Γκίνες διερευνά εάν ο αριθμός των αποχών και των αποχωρήσεων παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.  «Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα το συμπεριλάβουμε στην επόμενη έκδοσή μας», δηλώνει εκπρόσωπος του βιβλίου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Μετά από ώριμη σκέψη, η δημοτική πλειοψηφία κάνει δεκτές τις πάγιες θέσεις ορισμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.  Έτσι, ο LTO αποτελεί παρελθόν από τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, την οποία αναλαμβάνει, εξ’ ολοκλήρου, η νέα 9μελής Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου.  Μέλη της αποτελούν οι εκπρόσωποι της SPORTCAMP Α.Ε., των τουριστικών γραφείων Λουτρακίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, του συλλόγου «Ξένιος Ζευς», του Επιμελητηρίου Κορινθίας και της Club Hotel Casino Loutraki. Την επιτροπή συμπληρώνουν ο πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., ένας δημοτικός σύμβουλος, καθώς και ένας δημοτικός υπάλληλος.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Με την έλευση του 5G να είναι προ των πυλών στο Λουτράκι, ο Ι. Καραπανάγος κάνει σχετική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι δεν κατονομάζει τον δημότη που του έδωσε τα στοιχεία.  Όσον αφορά τους περισσότερους συμβούλους της αντιπολίτευσης, τους έτυχε κάποιο προσωπικό θέμα και αποχώρησαν, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου απευθύνει ευχαριστήριο στην εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι». Ο λόγος είναι ότι η εφημερίδα, από τον Ιανουάριο του 2009 (δηλαδή, εδώ και 13 χρόνια), φιλοξενεί τη στήλη: «Καταστήματα – Επιχειρήσεις της πόλης μας».  Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη συντάκτρια της στήλης, Πόπη Αγγελοπούλου, η οποία προτρέπει, σε κάθε φύλλο, τους αναγνώστες της να στηρίζουν και να προτιμούν τα καταστήματα της περιοχής μας.  Μετά από αυτό το γεγονός, διαψεύδονται οι κακεντρεχείς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι για το σύλλογο αποτελεί ταμπού οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη εφημερίδα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Μετά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κ. Λογοθέτης διαγράφει τον εαυτό του από την παράταξη «Πολίτες Μπροστά».  Η παράταξη, ουσιαστικά, διαλύεται, μια που ο τέως δήμαρχος ήταν και το τελευταίο μέλος της.

Και του χρόνου, με υγεία!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!