“ΒΟΜΒΑ” ΛΟΗ: ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Κάντε το όπως η ΔΕΗ!”, αναφέρει ο Νίκος Λόης σε αίτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρώην Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ζητά την επανίδρυση των επιχειρήσεων ΔΕΤΑΛΠ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΠΠΑΛΠ, οι οποίες είχαν αντικείμενο τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αντίστοιχα, και είχαν απορροφηθεί από την Α.Ε. του Δήμου μας, ώστε:

– να προστατευθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Α.Ε., όπως το υδροθεραπευτήριο,

– να λειτουργήσει καλύτερα ο Δήμος, στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

ΑΙΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙ’ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΩΣ (ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΥΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. Α.Ε.), ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΤΑΛΠ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΠΠΑΛΠ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ του Ν. 4601/2019 (άρθρο 54) και του Ν. 4172/2013 (άρθρο 54).

Καλή Χρονιά, Αξιότιμη Κα Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. και κε Δήμαρχε.

Αφού Σας ευχηθώ να είστε πάντα καλά, σας γνωρίζω ότι:

Με την με αρ. 114/05 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας αποφάσισε (114/2005) να συγχωνευτούν δι’ απορροφήσεως, από την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου με την επωνυμία Α.Τ.Ε.Κ.Λ., οι Δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΤΑΛΠ ΘΕΡΜΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ και ΔΕΠΠΑΛΠ ΟΜΗΡΟΣ. Επί της αποφάσεως αυτής έγινε εμπρόθεσμη προσφυγή  και εκδόθηκε η με αριθμό 303/10/31-4-2005, η οποία ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να στείλει απολογιστικά στοιχεία ο Δήμος και να παρευρεθούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να εκθέσουν τις απόψεις τους. Έπειτα, χωρίς να κληθούμε και χωρίς να προσκομίσει έστω και ένα επιπλέον στοιχείο ο Δήμος στο φάκελο, εξέδωσε την απόφασή της και εντελώς αναιτιολόγητα απέρριψε την προσφυγή μας.

Επειδή η Δημοτική Α.Ε δεν είναι πλέον μονομετοχική, αλλά με την τροποποίησή της με τις διατάξεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ν.3852/2010, όπως τώρα ισχύει, έπαψε να έχει τους ίδιους σκοπούς  που είχαν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που συγχωνεύτηκαν στην Δημοτική ΑΕ, π.χ. τους σκοπούς της ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, όπως ο τότε Δήμος είχε λάβει σοβαρά υπόψη του και γι’ αυτό είχε συστήσει τις δύο Δημοτικές Επιχειρήσεις, και τους είχε παραχωρήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία (π.χ. το ακίνητο με το παλαιό υδροθεραπευτήριο – στο ίδιο οικόπεδο κατασκευάστηκε και το νέο  και η εξωτερική πισίνα και ανήκε στην ΔΕΤΑΛΠ). Η εξυπηρέτηση των σκοπών τους, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και η ταχύτητα εξεύρεσης λύσεων, έκαναν τις τις Δημοτικές αυτές επιχειρήσεις κερδοφόρες, σε αντίθεση με την σημερινή ΑΕ που δεν έχει τέτοιους σκοπούς, άλλως δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της συγχώνευσης, για τις οποίες πήρε την ανωτέρω απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, βέβαια, συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου και της κοινωνίας, και η εν λόγω απόφαση συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως πάρθηκε, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη και ενώ εκκρεμούσε έλεγχος νομιμότητας, τουλάχιστον 2 ετών, από την τότε εποπτεύουσα Αρχή, σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγχώνευση ΔΕΠΠΑΛΠ και ΔΕΤΑΛΠ.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, η Δημοτική μας Ανώνυμη Εταιρεία, με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων που απορρόφησε και συγχώνευσε, είναι ομόρρυθμο μέλος της ομόρρυθμης εταιρείας-κοινοπραξίας ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ που εκμεταλλεύεται το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, το οποίο έχει, επί δεκαετία, τεράστιες ζημίες, και τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία των Δημοτικών Επιχειρήσεων (π.χ. Υδροθεραπευτήριο, που εκμεταλλεύεται η Δημοτική ΑΕ) κινδυνεύουν από τους δανειστές και από τα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της κοινοπραξίας ΚΑΖΙΝΟ, στην οποία συμμετέχει ως ομόρρυθμο μέλος, προς τους πιστωτές της και δανειστές της. Συνεπώς, για τους λόγους αυτούς, πρέπει όλοι μας να επιθυμούμε, όπως το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, να διασπαστεί η Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου μας από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που απορροφήθηκαν, να αναβιώσουν αυτές και, σε μεταγενέστερο χρόνο, μαζί με τα περιουσιακά τους στοιχεία και τους εργαζόμενους, να συγχωνευτούν με το Δήμο μας και να πάρει ο Δήμος μας τους εργαζόμενους που εργάζονταν στις Δημοτικές  Επιχειρήσεις και εργάζονται τώρα στη Δημοτική ΑΕ του Δήμου μας.

Η διαδικασία εκτιμώ πως μπορεί να γίνει για τους ανωτέρω λόγους αυτούς, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ του Ν. 4601/2019 (άρθρο 54) και του Ν. 4172/2013 (άρθρο 54), όπως πρόσφατα έγινε με την ΔΕΗ ΑΕ.

Λουτράκι 15.1.2022

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ν. ΛΟΗΣ                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΛΟΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!