ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PRESS CONTAINERS ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σ. Πέρρας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από κάδους, σε περιοχές του δήμου όπου υπάρχει μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αυτοί οι κάδοι θα αντικατασταθούν από press container.

To MONOLOUTRAKI.gr και η εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” επικοινώνησαν με τον κ. Πέρρα, ώστε να πληροφορήσουν τους αναγνώστες τους τι είναι τα press container και πού θα τοποθετηθούν:

– Κε Πέρρα, θα θέλαμε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα στο οποίο αναφερθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης.

– Πρέπει να λύσουμε ένα πρόβλημα, στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, όπου υπάρχει μεγάλος όγκος προς ανακύκλωση, από ένα σούπερ μάρκετ.  Έπρεπε να βρούμε μια λύση και σκεφτήκαμε το press container, το οποίο θα τοποθετηθεί στον κάθετο πεζόδρομο.  Θα αφαιρεθούν και άλλοι κάδοι από τη συγκεκριμένη περιοχή και όλοι θα μπορούν να πηγαίνουν την ανακύκλωσή τους, όπως, π.χ., τα χαρτοκιβώτια, μέσα σε αυτόν τον κάδο, όπου και θα συμπιέζονται.

– Ποια θα είναι η χωρητικότητά του;

– Θα είναι 10 κυβικά.  Δεν θα είναι από τους μεγάλους κάδους.  Είναι από τους καινούριους, τώρα έχει αγοραστεί από την εταιρεία που θα μας το προμηθεύσει. 

– Θα μπουν, αντίστοιχα, κάδοι και σε άλλες περιοχές του δήμου;

– Ένας ακόμα κάδος θα μπει στην περιοχή της Ισθμίας, δίπλα στο σούπερ μάρκετ «Στρωματά», ενώ ήδη έχει μπει ένα press container στο σούπερ μάρκετ ΑΒ, στον Ισθμό, όπου και εκεί υπάρχουν μεγάλοι όγκοι ανακύκλωσης.  Άλλο ένα θα μπει στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθεί ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών και θα σταματήσουν τα προβλήματα με τους ανοιχτούς κάδους και τα απορρίμματα που φεύγουν στο δρόμο, διότι ελάχιστες εταιρείες τα συμπιέζουν, ώστε να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο, μέσα στον κάδο. 

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν πώς είναι τα press container:         

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!