ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΒΥΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», κ. Ιωάννης Κακούρος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022.

Εκτέθηκαν αναλυτικά οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι την τελευταία διετία, καθώς, λόγω της υφιστάμενης πανδημίας, ανεστάλη η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων καραντίνας που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, για μεγαλύτερα, όμως, διαστήματα, σε σύγκριση με άλλους φορείς και κλάδους, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και τη μείωση των εσόδων τους, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση απειλητική προς τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση των δράσεών τους.

Ο κ. Κακούρος τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου, τόσο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κατά την οποία προσάρμοσε τις δράσεις του στα νέα δεδομένα, παρουσιάζοντας μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων λαογραφικού περιεχομένου, καθώς και χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών για παιδιά, όσο και μετά την άρση της καραντίνας, συσπειρώνοντας εκ νέου και μετά από μεγάλη περίοδο αποχής, το χορευτικό του δυναμικό και πραγματοποιώντας δύο μεγάλες θεματικές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις:

  • τον Ιούλιο 2021, την παράσταση «Από το γένος στο Έθνος», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Δήμο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και
  • το Σεπτέμβριο 2021, την παράσταση «Μάχη της Περαχώρας-Μνημονικοί Τόποι του ‘21», στο πλαίσιο των εορτασμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Κλείνοντας τη συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός κοινών πολιτιστικών δράσεων το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα εμπλουτίσουν την προσφορά του “Ίβυκου” στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!