ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ TA ΠΕΡΙ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ” ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Πολλές και ανησυχητικές είναι οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, μετά από τις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Το θέμα, μάλιστα, συζητήθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, σε διαδικτυακή ημερίδα της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, η οποία, μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στα θέματα της διαχείρισης του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, η αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας διπλασιάζει ή ακόμα και τριπλασιάζει την οικονομική επιβάρυνση των Επιχειρήσεων Ύδρευσης. 

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός. Οι βουλευτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα στις ΔΕΥΑ, εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης, έχει ενταθεί τόσο, ώστε να υπάρχουν ήδη πληροφορίες για διακοπές ρεύματος σε εγκαταστάσεις τους. Μάλιστα, τονίζουν ότι “στρατηγική της κυβέρνησης είναι να συμπιεστούν οι ΔΕΥΑ και να καταστεί ελλειμματική η διαχείρισή τους, ώστε να δικαιολογηθεί και να αποκτήσει «επικοινωνιακή νομιμοποίηση» το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση.”

Όπως είναι φυσικό, το MONOLOUTRAKI.gr και η εφημερίδα “Αλλαγή στο Λουτράκι” επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της δικής μας ΔΕΥΑ, Δ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε από τις πολύ λίγες ΔΕΥΑ που έχουν μηδενικό δανεισμό, δεν είναι ελλειματικές και δεν χρωστούν σε κανέναν προμηθευτή. Προς το παρόν, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Όμως, αν το κράτος δεν λάβει μέτρα, όπως να προχωρήσει σε βιομηχανική χρέωση ρεύματος και όχι σε οικιακή, κάτι που αποτελεί αίτημα της ΕΔΕΥΑ, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!