ΣΕΙΣΜΟΣ 1981: Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Π. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

42 χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από το μεγάλο σεισμό του 1981. Το MONOLOUTRAKI.gr φέρνει στη δημοσιότητα το κείμενο και φωτογραφίες από το πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας της πόλης μας, «Το Λουτράκι», η οποία ξεκίνησε να εκδίδεται τον Ιούλιο του 1976.  Το υλικό που δημοσιεύουμε είναι από το φύλλο Μαρτίου του 1981.

«Το βράδυ του πρώτου σεισμού της 24/2 και σε ελάχιστο χρόνο, κατέφθασε στην Περαχώρα ο Δήμαρχος κ. Π. Πρωτοπαππάς, ειδοποιηθείς από τον αδελφό του.  Σχεδόν συγχρόνως, ένας ταξιτζής Περαχωρίτης, καταφθάνει στο Αστυνομικό Τμήμα και πληροφορεί τον Διοικητή, λέγοντας: «Η Περαχώρα γκρεμίστηκε».

Αμέσως φθάνει με το περιπολικό και αυτός, αφού ειδοποιεί τον Διοικητή της Σχολής Μηχανικού, τις προϊσταμένες υπηρεσίες και τη Νομαρχία.  Αξίζει να σημειωθεί η ταχύτατη επέμβαση όλων των παραγόντων της περιοχής, με επικεφαλής το Νομάρχη.

Διμοιρία της Σχολής Μηχανικού ανέσυρε τα τρία πτώματα από τα ερείπια και ελευθέρωσε πολλά καταπλακωθέντα ζώα.  Φοβερό κρύο και βροχή δυσχέραιναν το έργο τους.  Δυο ώρες μετά το σεισμό, έφθασε και ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Πελοποννήσου.

Το ηθικό των κατοίκων ήταν πολύ υψηλό, όπως διαπιστώσαμε κι εμείς.  Συγκινητική ήταν η συμπαράσταση ανθρώπων που κατέφθασαν από παντού, φορτωμένοι με δέματα για την Περαχώρα και τα Μπίσια. 

Διατυπώθηκαν παράπονα από κατοίκους του Λουτρακίου, ότι δεν δόθηκε η ίδια βοήθεια και σ’ αυτούς.  Ο κ. Δήμαρχος, σε ερώτησή μας, είπε: «Για τους κατοίκους της πόλης θα δοθεί χρηματική βοήθεια».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
error: Content is protected !!