ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Στάλθηκαν, χθες 16/3, στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, τα αιτήματα και οι προτάσεις κατοίκων και επιχειρηματιών του Λουτρακίου, για το θέμα της στάθμευσης. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

“Λουτράκι 15/03/2022 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων,

Με την παρούσα, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, ήδη, σε μία μόνο ημέρα, έχουν συλλεχθεί άνω των 100 υπογραφών, από κατοίκους και επιχειρηματίες του Λουτρακίου (κι αν χρειαστεί θα συλλεχθούν πολλές περισσότερες), με τα αιτήματα που σας εκθέτονται παρακάτω. 
Με πίστη σε εσάς και πεποίθηση ότι οι αρχές του τόπου δεν έχουν πρόθεση να κάνουν συνειδητή ζημιά στην πόλη μας, ζητάμε να εφαρμοστούν στην πράξη αυτά τα αιτήματα (κάποια εξ αυτών έχουν αποφασιστεί και από το δημοτικό συμβούλιο), ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η ελκυστικότητα του επιχειρηματικού της κέντρου (συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων της παραλίας), προτού ξεκινήσει η αφαίρεση θέσεων στάθμευσης για το Opel Mall, για το οποίο υπογραμμίζουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί!  
Προς τούτο, προτείνουμε, ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος, την άμεση έναρξη της επιδότησης των καταστηματαρχών, για τις ανακαινίσεις των προσόψεων των καταστημάτων, που είναι ενταγμένες στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα! 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και οι λόγοι για τους οποίους οι ενισταμενοι κάτοικοι & επιχειρηματίες καταθέτουν υπόμνημα, με τα δίκαια και εποικοδομητικά αιτήματα τους:


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ:
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι ενιστάμενοι κάτοικοι και επαγγελματίες του Λουτρακίου, με την παρούσα, δεν αντιτίθενται στην ανάπλαση για τη δημιουργία του Open Mall, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά την αφαίρεση 150 περίπου θέσεων στάθμευσης, από τον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωσή τους. 
Κάτι τέτοιο, αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει μια παγκόσμια αρνητική πρωτιά, η οποία θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στο φρακάρισμα και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο τους υπόλοιπους δρόμους του Λουτρακίου,οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα στάθμευσης! 
Περαιτέρω, ως καταστροφική συνέπεια στην εμπορική δυναμική του Λουτρακίου, κάτοικοι, επισκέπτες αλλά και παραθεριστές της πόλης, δεν θα μπορούν να προσεγγίζουν το κέντρο, αλλά και τα μαγαζιά της παραλίας! 
Παρενθετικά, σας υπενθυμίζουμε το τι έγινε το 2016, με την απαγόρευση στάθμευσης στο ανατολικό τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του τοπικού Τύπου, μιλούσαν για διάλυση της πόλης και γι’αυτό, το συγκεκριμένο μέτρο, καταργήθηκε, αθόρυβα, στην πράξη.
Επιπλέον, αιτούμαστε, συμπληρωματικά με τα παραπάνω, να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε με επιστολή του, το 2019, ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου, (σας επισυνάπτεται, δημοσιευμένη στον τοπικό Τύπο), για τη δημιουργία καινούριων χώρων στάθμευσης, με σκοπό την καλύτερη και ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών μας. 
Εννοείται πως, για μια πόλη τουριστική, η οποία θέλει να συγκαταλέγεται στις σύγχρονες και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς πόλεις, θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ειδικές θέσεις στάθμευσης, για αυτοκίνητα που μεταφέρουν ΑΜΕΑ & ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας!
Τέλος, αιτούμαστε να ισχύσει και να εφαρμοστεί στην πράξη, η απόφαση του  Δ.Σ. (Αριθ. Αποφ. 10 της 25ης Ιανουαρίου του 2017), η οποία ελήφθη, κατόπιν της μελετημένης εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου, σχετικά με τη λειτουργία των “λεωφορειοφωλιών” στην Ελ. Βενιζέλου, ώστε τα τουριστικά λεωφορεία να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τουρίστες και  επισκέπτες, δίχως να προκαλούν κυκλοφοριακή όχληση.”

Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις στις οποίες αναφέρεται το κείμενο, συμπεριλαμβάνουν τη σηματοδότηση όλων των χώρων στάθμευσης, την αξιοποίηση της οδού Αιγαίου και την κατασκευή πολυώροφου πάρκιν, εκεί που σήμερα στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!