ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ! ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου:

Καθορίζεται, πλέον, τι και πού επιτρέπεται να κατασκευασθεί σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου, όπως και ποιες περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πρέπει να είναι θωρακισμένες περιβαλλοντικά.

Ειδικότερα, μπαίνει τάξη στο χώρο στις εξής 6 Χωρικές Ενότητες:   

  • Χωρική Ενότητα Λουτρακίου
  • Χωρική Ενότητα Ισθμίων
  • Χωρική Ενότητα Περαχώρας
  • Χωρική Ενότητα Σχίνου
  • Χωρική Ενότητα Όρους Γερανείων
  • Χωρική Ενότητα Νότιας περιοχής Ορεινού όγκου Γερανείων (Δασική περιοχή στους πρόποδες του όρους των Γερανείων).

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη όλης της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου και ταυτόχρονα το «δίχτυ ασφαλείας» για τα βουνά μας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το Δήμο μας. Βάζουμε τάξη, με σαφείς κανόνες στην περιοχή, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να εξελιχθούμε. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου αποτελεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς θεσμοθετείται ένας σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύοντας το περιβάλλον και επιτρέποντας με ασφάλεια τις επενδύσεις.

Σύντομα, ολοκληρώνεται και το Γ.Π.Σ. Αγίων Θεοδώρων για να πετύχουμε την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών και να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης».

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ της Έγκρισης του ΓΠΣ Λουτρακίου – Περαχώρας, πατώντας εδώ:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!