ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ «ΧΑΘΗΚΑΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Μια μοναδική συνέντευξη, έδωσε στην εκπομπή του Sport FM, «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου», στις 5/3/22, ένας «δικός μας» άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο Κ. Λάμπρου.  Μίλησε για την ιστορία του Ολυμπιακού Λουτρακίου και διηγήθηκε ένα απίστευτο περιστατικό, από τον αγώνα με τα Χανιά, στην Κρήτη, την εποχή που ήταν, ακόμα, παίκτης. Αναφέρθηκε στους παράγοντες που «χάθηκαν», καθώς και στο βιβλίο που έχει ετοιμάσει για την ομάδα. 

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη, την οποία, πραγματικά, αξίζει να ακούσετε, πατώντας εδώ (από το λεπτό 56’:20’’ έως τη 1 ώρα και 07’:50’’):

– Πάμε σ’ έναν άνθρωπο που έχει ασχοληθεί πολύ με το ποδόσφαιρο στο Λουτράκι.  Ήταν ποδοσφαιριστής, από τη δεκαετία του ’60, τώρα προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία, ετοιμάζει βιβλία, ακούραστος, ο κ. Κώστας Λάμπρου. Εσύ, Κώστα, έπαιξες, για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, το 1963, στη Β’ Εθνική. 

– Ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκε στη Β’ Εθνική. 

– Με προπονητή;

– Τον Γιώργο Κόη.

– Ήταν αυτός που είχε σημειώσει το γκολ στο Παγκορινθιακός – Ολυμπιακός 1-0, αγώνα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.  Πόσο δύσκολο ήταν εκείνη την εποχή, να κάνετε ταξίδια, για να παίξετε σε Χανιά, Χίο, Μυτιλήνη;

– Ήταν πάρα πολύ δύσκολο.  Ξεκινούσαμε από το Λουτράκι, το Σάββατο το μεσημέρι.  Πηγαίναμε στον Πειραιά, φεύγαμε με το πλοίο, κάναμε 12 ώρες.  Τότε δεν υπήρχε η οικονομική ευχέρεια που υπάρχει σήμερα.  Φτάναμε το πρωί, πηγαίναμε σε ένα ζαχαροπλαστείο, πίναμε έναν καφέ, το μεσημέρι τρώγαμε μια μακαρονάδα και πηγαίναμε, στις 3 η ώρα, να παίξουμε.  Έπειτα, περιμέναμε το βράδυ, για να επιστρέψουμε.

– Το Λουτράκι, έπειτα, όταν απέκτησε πιο σφριγηλή οικονομία, γιατί εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο;

– Χάθηκαν οι παράγοντες.  Έφυγε η δική μας γενιά και οι νεότεροι δεν ασχολούνται.  Οι νεότεροι, στο Λουτράκι, όπως και στις άλλες τοπικές κοινωνίες, ασχολούνται με άλλα πράγματα, με το facebook κ.λπ.  Έχει φύγει η «λόξα» του ποδοσφαίρου. 

– Τι ετοιμάζεις;  Μαζεύεις κάποιο υλικό, για να φτιάξεις κάτι για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου;

– Έχω ετοιμάσει ένα μεγάλο βιβλίο, με 180 σελίδες, για όλη την ιστορία της ομάδας.  Γιατί ο Ολυμπιακός Λουτρακίου ιδρύθηκε το 1928, μέσα στο φούρνο του παππού μου.  Τα παιδιά του παππού μου, δηλαδή τα αδέλφια της μητέρας μου, ασχολήθηκαν πάρα πολύ με τον Ολυμπιακό.  Έπαιξαν μπάλα στον Ολυμπιακό, ασχολήθηκαν, έπειτα, ως παράγοντες και, εδώ μέσα, γινόταν όλος ο Ολυμπιακός.  Η ιστορία ήταν αποτυπωμένη στο μυαλό μου, και από τους θείους μου και από εμένα. 

– Το περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.  Ελπίζω να το αγκαλιάσει και η τοπική κοινωνία και ο Δήμος.

– Θα έχω μια συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και πιστεύω ότι θα βοηθήσει να βγάλουμε το βιβλίο.

– Να το κάνει.  Η ιστορία πρέπει να καταγράφεται και να μένει σε κάθε πόλη.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
error: Content is protected !!