“ΔΗΜΑΡΧΕ, ΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ”!

Λουτράκι 18/04/2022

Ανακοίνωση της

Πρωτοβουλίας Πολιτών &  Φορέων

για τον Προαστιακό του Λουτρακίου

Οι χιλιάδες πολίτες, οι 14 φορείς και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με τις δυναμικές και δημοκρατικές κινητοποιήσεις τους,  έχουν ξεκαθαρίσει, εδώ και χρόνια, τη θέση τους για το έργο του Προαστιακού!  Και αυτή είναι κατηγορηματική: έλευση του τρένου στην πόλη του Λουτρακίου, με τη βέλτιστη απόληξη στην οδό Αιγαίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 20.000 δημοτών και των 100.000 παραθεριστών της πόλης, ώστε, χωρίς  την διαμεσολάβηση άλλου μεταφορικού μέσου, να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται όλοι οι πολίτες, εύκολα και, κυρίως. οικονομικά, σε κεντροβαρικό σημείο του Λουτρακίου!

Σημειωτέον πως αυτές οι θέσεις της κοινωνίας έχουν μετουσιωθεί σε πέντε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ισοδυναμεί με ψήφο στήριξης στο έργο του Προαστιακού, από 87, συνολικά, δημοτικούς συμβούλους!

Φυσικά, σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας ήταν και συνεχίζουν να είναι όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία, εντελώς αφιλοκερδώς, με ευθύνη, καθαρότητα και συνέπεια, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν  τα αυτονόητα και χρήσιμα για το κοινωνικά σύνολο, όπως το δικαίωμα της μετακίνησης του κόσμου, με την υποστήριξη των τουριστικών αναγκών της πόλης μας, που θα επιτευχθεί με το σύγχρονο φιλοπεριβαλλοντικό Προαστιακό.  Η Πρωτοβουλία μας οφείλει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του τοπικού Τύπου!

Ως εκ τούτου, και επειδή ο κόσμος ρωτάει σχετικά, καλούμε το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να ανακοινώσει, με επίσημο χρονοδιάγραμμα, την τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου, όπως είναι υποχρεωμένος να πράξει, ιδιαίτερα μετά από όλες τις δικαστικές αποφάσεις – με δεσπόζουσα την απόφαση του ΣτΕ – που δικαίωσαν το έργο του Προαστιακού, ως νόμιμο που τηρεί όλους τους περιβαλλοντικούς όρους.

Η πόλη θα αλλάξει, θα εκσυγχρονιστεί και θα αποκτήσει ένα σπουδαίο έργο για τον τουρισμό της, από αυτά που γίνονται μια φορά στα 100 χρόνια, σε κάθε τόπο.  Θα εξασφαλίσει μεγάλη επισκεψιμότητα, ολόκληρο το χρόνο, από την κύρια πηγή του Λουτρακίου που, σήμερα, είναι η πρωτεύουσα της χώρας και, αύριο, θα είναι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με το μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου, που είναι ο Πειραιάς!

Η αποδοτικότητα του έργου του Προαστιακού έχει ήδη ξεκινήσει να συντελείται, με τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης των ακινήτων, που αυξάνει την αξία τους, καθώς, όπως βλέπουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, ύστερα από μια δεκαετία στασιμοχρεοκοπίας, μαγαζιά, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και διαμερίσματα που ήταν για χρόνια «στοιχειωμένα» και ερμητικά κλειστά, ξεκίνησαν να λειτουργούν ή προετοιμάζονται να λειτουργήσουν. το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με το ενδιαφέρον για ενοικίαση και πώληση διαμερισμάτων και σπιτιών να έχει ήδη αρχίσει να τρέχει. σαν γρήγορο τρένο!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της παραλίας του Λουτρακίου, η οποία έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο, θα συμβάλουν τα μέγιστα, ώστε να εκτοξευτεί  και πάλι η πόλη μας,  στην κορυφή των μεγάλων τουριστικών προορισμών…

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Απρίλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
error: Content is protected !!