ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΠΥΛΑΙΑ: ΤΑ “ΘΑΥΜΑΤΑ” ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ!

Πριν λίγα χρόνια, η θρυλική ομάδα του Ποσειδώνα μπήκε στην πρώτη τετράδα των καλύτερων ομάδων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο χάντμπολ και διαφήμισε το Λουτράκι στην Ευρώπη, φτάνοντας μια ανάσα από τις 8 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, στο Challenge Cup.  Με ελάχιστη στήριξη από τον κόσμο και, συνολικά, την πόλη μας, μια «χούφτα» ανθρώπων αγωνίστηκε και πέτυχε τόσα σημαντικά πράγματα για τον αθλητισμό, και όχι μόνο, της περιοχής μας. Σήμερα, γι’ αυτήν την ομάδα, κάποιοι άνθρωποι παλεύουν ξανά και καταφέρνουν να την κρατούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Πριν λίγες ημέρες, η ομάδα μιας μικρής περιοχής της Θεσσαλονίκης, η Πυλαία, πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, στον ελληνικό αθλητισμό.  Κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό και μεγάλες, τα τελευταία χρόνια, διακρίσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ΑΕΚ.  Η εφημερίδα «Αλλαγή στο Λουτράκι» και το MONOLOUTRAKI.gr μίλησαν με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αμπατζίδη, σχετικά με το πώς έφτασε η ομάδα σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία:

– Κε Αμπατζίδη, ο Δήμος Πυλαίας έχει περίπου 70.000 κατοίκους και η ομάδα σας κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.  Πώς φτάσατε σε αυτήν την επιτυχία; 

– Η ομάδα μας, το 2013, ξεκίνησε ως μια ομάδα υποδομών.  Εκείνη την εποχή, οι παίκτες της σημερινής ανδρικής ομάδας ήταν παμπαίδες, κατόπιν παίδες και έφηβοι.  Η συγκεκριμένη «φουρνιά», μέσα σε έξι χρόνια, πήρε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.  Το 2016, στηριζόμενοι σε αυτούς τους παίκτες, ανεβήκαμε στην Α1 και, από τότε, βελτιωνόμαστε συνεχώς, επενδύοντας, πάντοτε, σε νέα παιδιά.  Στηριζόμαστε στις δικές μας πλάτες και στο Δήμαρχό μας, τον κ. Καϊτεζίδη, ο οποίος στήριξε, από την αρχή, το έργο μας και της ομάδες ανδρών και γυναικών, οι οποίες αγωνίζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία. 

– Ο Δήμος σας στηρίζει και οικονομικά; Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ο προϋπολογισμός σας είναι γύρω στις 50.000 ευρώ. 

– Ένα μεγάλο μέρος των εξόδων μας το καλύπτει ο Δήμος, και για την ανδρική και για τη γυναικεία ομάδα.  Να σας αναφέρω ότι και η γυναικεία ομάδα μας, φέτος, έκανε το μεγάλο άλμα και βρέθηκε στην 3η θέση στην Ελλάδα, πίσω από τον ΠΑΟΚ και τη Νέα Ιωνία.

– Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθειά σας;

– Διαθέτουμε κάποια διαρκείας, ως οικονομική βοήθεια, από επιφανείς ανθρώπους της Πυλαίας.  Η είσοδος στα παιχνίδια, είναι δωρεάν.

– Ποιοι είναι, από δω και πέρα, οι στόχοι σας;

– Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν.  Θέλουμε να επενδύουμε στις Ακαδημίες και να μην ξεφύγουμε στον προϋπολογισμό μας.  Δεν θα κάνουμε μεγάλες μεταγραφές. Θα επενδύσουμε σε παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

– Οι παίκτες σας είναι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες;

– Οι παίκτες μας, πλην ενός, είναι όλοι ερασιτέχνες.

– Έχετε ξένους παίκτες;

– Όχι.  Ούτε σε άνδρες, ούτε σε γυναίκες.    

– Παρ΄ όλα αυτά, έχετε κάνει καλές εμφανίσεις και στην Ευρώπη.

– Πράγματι, πέρσι αγωνίστηκαν στην Ευρώπη και οι δύο ομάδες μας.  Δυστυχώς, λόγω του μικρού προϋπολογισμού, η ανδρική ομάδα αναγκάστηκε να δώσει και τους δύο αγώνες του πρώτου γύρου εκτός έδρας, στην Τσεχία, με τη Ντούγκλα, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.  Στις γυναίκες συνέβη το ίδιο.  Παίξαμε στη Σμύρνη, με μια ομάδα που είχε προϋπολογισμό, σχεδόν, μισό εκατομμύριο ευρώ.  Παρόλα αυτά, καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, με ένα γκολ διαφορά. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
error: Content is protected !!