ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα των μωβ μεδουσών και της αντιμετώπισής τους, εάν εμφανιστούν στις παραλίες του δήμου μας, έθεσε η αντιπολίτευση, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Σ. Πέρρας, απαντώντας, ανέφερε τα εξής:

“Θα μιλήσω και ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου, γιατί ακούστηκε, πολλές φορές, αν έχουμε πάρει μέτρα για τις μέδουσες. 

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο.  Κάποια στιγμή, αρχές του καλοκαιριού, έχουμε μέδουσες.  Το θέμα είναι ο αριθμός και η κατάστασή τους.  Μέχρι τώρα, το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό.  Αλλά και αυτό που συνέβη παλιότερα, όταν είχαμε διοργανώσει και συνέδριο, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να λάβουμε μέτρα.  Προκαλείται από ένα κλιματολογικό φαινόμενο. Τότε, είχε αλλάξει η φορά του ρεύματος, από την Αδριατική, μπήκαν στον Πατραϊκό κόλπο και, από εκεί, στον Κορινθιακό. 

Τα μέτρα προστασίας που σκεφτήκαμε να πάρουμε τότε, δηλαδή το δίχτυ, ήταν ημίμετρα.  Θυμάμαι ότι κάποιοι στο Λουτράκι το τοποθέτησαν.  Το αποτέλεσμα δεν ήταν σημαντικό, διότι τα μεγάλα κύματα περνούν πάνω από το δίχτυ, ειδικά εδώ που ο δυτικός άνεμος είναι ισχυρός. 

Τέτοια δίχτυα υπάρχουν και στην Ευρώπη, όπως στη Βαρκελώνη.  Πρέπει, όμως, κάθε λίγο και λιγάκι να τα βγάζεις έξω και να τα καθαρίζεις, γιατί οι μέδουσες κολλάνε πάνω.  Το σημείο που έχεις περικυκλώσει με το δίχτυ γίνεται σαν λίμνη, το νερό δεν κυκλοφορεί και αρχίζει να μυρίζει.  Πρόκειται, όμως, για μια δύσκολη διαδικασία. 

Ας ελπίσουμε ότι, φέτος, το φαινόμενο δεν θα προχωρήσει και θα είναι παροδικό, όπως κάθε χρόνο.” 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
error: Content is protected !!