ΔΥΟ ΝΕΑ «ΚΑΥΤΑ» ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

«Πιστεύουμε πως το δημοτικό τραγούδι είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση και, μέσα από αυτό, μπορεί να δει κανείς την πορεία του λαού μας», αναφέρουν οι αδελφοί Κόντη. Ο Γιώργος (25 ετών) και ο Κωνσταντίνος (23 ετών) είναι δύο νέοι ερμηνευτές, οι οποίοι θεωρούνται, και όχι άδικα, τα νέα «καυτά» ονόματα στην παραδοσιακή μουσική. Μαζί θέλουν να προσεγγίσουν τον πλούτο της δημοτικής μας παράδοσης, που συνεχίζει να παραμένει στη σκιά της μνήμης και, πολλές φορές, δείχνει να είναι παρεξηγημένη.

Έχουν μεγαλώσει στην Κορινθία, σε οικογένεια με βαθιές ρίζες από την Ήπειρο. Ξεκίνησαν το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία, κάτι για το οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξε η φωνή του πατέρα τους, Ηλία Κόντη, Ηπειρώτη παραδοσιακού ερμηνευτή, τα βήματα του οποίου θέλησαν πιστά, όπως λένε, να ακολουθήσουν.

«Η Ηπειρώτικη μουσική είναι, ίσως, από τις πρώτες στην Ευρώπη και είναι μια ζωντανή μουσική. Μια μουσική που μπορεί να θεραπεύσει» εξηγούν. «Προσπαθούμε να διακρίνουμε τη λογική της σύνθεσης και τα μοτίβα των δημοτικών τραγουδιών. Το δημοτικό τραγούδι είναι ψίθυρος και ανάσα»…

Οι αδελφοί Κόντη έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το Λουτράκι.  Όπως λένε, αγαπούν την πόλη μας, την οποία, από πολύ μικρή ηλικία, επισκέπτονται συχνά.  Σχεδιάζουν, μάλιστα, σύντομα, μια εμφάνισή τους εδώ.  Μεγάλη τους επιθυμία είναι να τραγουδήσουν στο νέο μας θέατρο, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου.  Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η μουσική είναι μία!

Για όσους θέλουν να πάρουν μια μικρή γεύση από το τραγούδι τους, σήμερα το βράδυ εμφανίζονται στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, στο Βέλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Ιούλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
error: Content is protected !!