ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ OPEN MALL ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΞΥΠΝΗ” ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) Λουτρακίου.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, από το Δήμο (Α. Σακελλαρίου, Α. Παπαθανασίου και υπηρεσιακοί παράγοντες) και το Επιμελητήριο Κορινθίας (Σ. Μουρίκης και Α. Καϊλάνης).  Όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής, Α. Σακελλαρίου, «συζητήθηκε η πρόοδος των υποέργων που έχει αναλάβει η κάθε πλευρά.  Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε είναι ότι, εντός των ημερών, παραδίδεται η οριστική μελέτη του αναδόχου για το δικό μας υποέργο, το οποίο περιλαμβάνει τους πεζοδρόμους.»

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο κ. Σακελλαρίου μάς δήλωσε ότι «η Οικονομική Επιτροπή θα κάνει την παραλαβή της οριστικής μελέτης.  Στη συνέχεια, το θέμα πρέπει να περάσει από το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια, στην Πάτρα.  Υπολογίζουμε ότι αυτή διαδικασία θα διαρκέσει, περίπου, ενάμιση μήνα.  Ακολουθεί η έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής και η έκδοση των τευχών δημοπράτησης.  Θεωρούμε ότι, στις αρχές του νέου έτους, θα βγει η διακήρυξη για το διαγωνισμό, ώστε να ξεκινήσει το έργο. 

Το άλλο μεγάλο υποέργο που θα γίνει παράλληλα, είναι η προμήθεια υλικών για τα smart cities (έξυπνες πόλεις), το οποίο αφορά το θέμα της στάθμευσης.  Οι καλωδιώσεις θα μπουν πριν την ολοκλήρωση των πεζοδρόμων, ώστε να υποστηριχθούν οι αντίστοιχες εφαρμογές, όπου ο χρήστης θα ενημερώνεται για τα σημεία που υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης, στην περιοχή που θα υλοποιηθεί το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κοστίσει 165.000 ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο.     

Υπολογίζουμε ότι τα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.»    

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ MONOLOUTRAKI.gr

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
error: Content is protected !!